Memur

Memur-Senin 10 milyon imza kampanyası


TRABZON (A.A) - Memur-Sen Akçaabat Temsilciliği tarafından, kılık kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza kampanyası başlattı.
     Memur-Sen Akçaabat Temsilcisi Kemal Kocaman, Atatürk Parkında düzenlenen imza kampanyasında yaptığı açıklamada, Memur-Sen Konfederasyonunun kurulduğu günden beri temel hak ve özgürlükleri savunduğunu, haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu söyledi.
     Kocaman, 1982 Anayasası ile birlikte Devlet Memurları Kanununa tabi kılık kıyafet yönetmeliği çıkarıldığını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu yönetmelikte erkek ve kadın memurların ne giyip, ne giyemeyeceği ve kadınların başının açık olacağı şeklindeki çağ dışı ucube yaklaşımlar olduğunu görüyoruz. Bu dünün Türkiyesine yakışıyor olabiliyordu. Çünkü on yılda bir bu millete haddi bildiriliyordu. Ancak 12 Eylül 2010 referandumu ile millet toplumsal sözleşmeye evet diyerek, nasıl bir demokrasi ve özgürlük istediğini ortaya koymuştur. Öğrencilere tanınmış olan kılık kıyafet özgürlüğü, öğrenciler ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız imzaları Başbakanlıka sunduktan sonra Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz.
    
     Muhabir: Derviş Altuntaş
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER