Melikşahın Acil Servis oyununa tam not

Melikşahın Acil Servis oyununa tam not


KAYSERİ (A.A) - Neşeli Günler Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan Acil Servis adlı oyun izleyenlerden tam not aldı.
     Melikşah Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan oyun Hukuk Fakültesi Salonunda sahnelendi.
     90larda kaleme alınan ve o zamanın sağlık sektörü, sosyal ve ahlaki değerlerinin canlandırıldığı oyun, akademisyenler, öğrenci velileri ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. İlk sahne deneyimini Acil Servis oyunu ile yaşayan Neşeli Günler Tiyatro Topluluğu tiyatro eğitmeni Volkan Lafçı, oyun hakkında şunları belirtti:
     Neşeli Günler Tiyatro Topluluğunun henüz dünyaya yeni gelmiş bir bebek olarak tanımlanabileceğini ve beş aylık bir eğitim sürecinden geçen oyuncuların sadece sahne eğitimi değil drama dersleri de aldığını ifade eden Lafçı, her toplumun bir kültürü bir karakteri olduğunu bilmek için insanın sanat tarihi dersi almış olmasının gerekmediğini ve buna dayanarak da toplumun bireylerinin oluşturduğu her topluluğun da bir karakteri bulunur. Neşeli Günler Tiyatro Topluluğu da karakteristik özellikleri doğaçlama ağırlıklı olan kısa skeç tarzı oyunlara daha yatkındı. Yazarı Bülent Koltukçu olan ve 90larda kaleme alınmış Acil Servis adlı bu tiyatro metnini sahneye taşımaya karar verdik.
     Acil Servis oyunu da bu çatışmaların en yoğun olduğu, insanların stres, panik, öfke gibi birçok duyguyu yaşadıkları yer olan hastanelerin acil servislerini konu aldığını söyleyen Lafçı, insanın hangi ruh halinde bulunacağını bilemediğini, kazaların veya etik olmayan insan faktörünün daha baskın olduğu olayların sonrasının yaşandığı bu farklı mekanı izleyiciye, komedinin farklı basamaklarından yansıtmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Melikşahın Acil Servis oyununa tam not Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER