Mehmetçik adaylarına toplu kına töreni

Mehmetçik adaylarına toplu kına töreni -Yozgatın Sorgun ilçesinde askere gidecek 540 gencin eline düzenlenen etkinlikle kına yakıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


YOZGAT (A.A) - Yozgatın Sorgun ilçesinde askere gidecek 540 gencin eline, düzenlenen etkinlikte kına yakıldı.
     Belediye düğün salonundaki etkinliğe, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Demir, 1993/1 tertip asker adayı 540 genç ve yakınları katıldı.
     Kaymakam Levent Kılıç, burada yaptığı konuşmada, askere giden gençlerin kendi aralarında eğlence tertiplediklerini belirterek, bu eğlencelerde zaman zaman olumsuzluklar ve kazalar meydana gelebildiğini, bu yıldan itibaren etkinliği bir gelenek haline getirmek istediklerini söyledi.
     Bu sayede birlik ve beraberliğin de pekişeceğine dikkati çeken Kılıç, Askere gidecek olan gençler, halay çekerek askere uğurlanıyordu. Bu güzel uygulamayı bundan böyle birlikte yapalım istedik. Bu yıl Sorgun genelinde toplam 540 gencimiz askere gidecek. Şu anda çok duygulu bir ortamda bulunuyorum. Askere gidecek gençlerimizi kutluyor, güle güle gidip, aynı duygularla dönmelerini temenni ediyorum dedi.
     Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de kına yakmanın Anadoluda, adanmış olmanın işareti kabul edildiğini vurgulayarak, Değerli gençlerimiz, gururla, iftiharla vatana olan hizmet görevinizi yerine getireceksiniz. Bu bir nöbettir. Sizin büyükleriniz de bu görevi severek yerine getirdi. Şimdi bu görev sizindir. Askere gidecek gençlerimizi kutluyor, sağlıkla gidip, aile yuvalarına sağlıkla dönmelerini Allahtan diliyorum şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri, dua ve tekbir eşliğinde asker adaylarının ellerine kına yaktı.
     Belediye Başkanı Şimşek, askere gidecek oğlu Tarık Şimşekin eline kına yakarken duygulandı.
     Acemi eğitimi için İzmir Gaziemire gidecek olan Tarık Şimşek, belirli yaşa gelmiş her Türk genci gibi vatani görevini onurla yapacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Erzincan 59. Topçu Alay Komutanlığında vatani görevini yapacak olan Ahmet Başak ise askere gideceği için çok mutlu olduğunu ve bundan heyecan duyduğunu kaydetti.
     Protokol üyeleri ile gençlerin halay çekerek eğlendiği etkinlikte, Sorgun Belediyesi tarafından asker adaylarına Türk bayrağı, ajanda ve kalem hediye edildi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Mehmetçik adaylarına toplu kına töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER