Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi akademik yıl

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi akademik yıl açılışı -MAKÜnün akademik yıl açılış töreninde FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakıra fahri doktora unvanı verildi -Cüneyt Çakır: -Herhalde dünya kupası finalini yönetsem ancak bu kadar


BURDUR (A.A) - Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ) akademik yılı açılışında FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakıra fahri doktora unvanı verildi.
     MAKÜnün akademik yılı açılışı dolayısıyla MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda tören düzenlendi.
     Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Burdura gelen öğrencilerin kendilerine emanet edildiğini, öğrencilerin üniversite yaşamı boyunca elde edecekleri donanımlar ile Burdura katkı sağlayacağı gibi Türkiyeye de hizmet edeceklerini söyledi.
     İyi bir hayat sürdürmek, topluma faydalı insan olmak amacıyla üniversiteden çok iyi bir donanımla çıkılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, Ailenize, yaşadığınız kente ve ülkeye hizmet etmeniz yetmez. İnsanlığa hizmet etmeniz gerekir. Eğer hedefinize bunu koyarsanız insanlık noktasında kendinizi yetiştirirseniz, bugün sorun olarak görülen hiçbir şeyin gerçekte sorun olmadığını görürsünüz dedi.
     MAKÜ Rektörü Mustafa Saatçı da üniversitenin hızla geliştiğini ifade ederek, üniversite bünyesinde 5 fakülte, 4 enstitü, 6 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulu bulunduğunu kaydetti. Üniversitelerin eğitim ve bilimsel çalışmaların eş güdüm halinde yapıldığı merkezler olduğunu anlatan Saatçı, Bu işlevine ek olarak üniversiteler, toplumsal ilerlemenin ve modernleşmenin vazgeçilmez unsuru hatta temsilcisidirler dedi.
     Üniversite anlayışında gelişmeler yaşandığını dile getiren Saatçı, geleceğin üniversitesinin yeniliklere, keşfe, buluşlara ve patent geliştirmeye birinci derecede önem vermek zorunda kalacaklarını söyledi. Proje tabanlı sorgulama ve araştırmanın yaygınlaşacağına işaret eden Saatçı, yaparak ve yaşayarak öğrenmenin önem kazanacağını bildirdi. Saatçı, üniversitelerin öğrencilerine sadece öğrenim hayatları süresince değil, mezuniyet sonrası mesleki bilgi ve becerileri güncelleştirme eğitimi veren kurumlara dönüşeceğini belirtti.
    
     -FIFA kokartlı hakem Çakıra doktora unvanı-
    
     Törende Rektör Saatçı, senato kararını okuyarak FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakıra fahri doktora belgesini verdi ve biniş giydirdi.
     Bu mutluluğu ve gururu yaşadığı için çok heyecanlı olduğunu belirten Çakır, Herhalde dünya kupası finalini yönetsem ancak bu kadar heyecanlanırım dedi.
     Öğrencilerle bulunmaktan da mutlu olduğunu dile getiren Çakır, Bu kadar kısa süre içerisinde, böylesine büyük bir başarılar elde etmiş çok değerli insanlar, sporcular yetiştirmiş olan bu üniversitenin artık ailesi içerisinde sayılırım. İnşallah bundan sonra da çok değerli sporcular bu ülkeye hizmet edecek, çok değerli insanlar yetiştirecektir diye konuştu.
     Türk hakemleri olarak geldikleri noktaya çalışarak ulaştıklarını anlatan Çakır, çok büyük fedakarlıklar yaptığını dile getirdi. Kendilerinin dışarıdan bakıldığında 90 dakika sahada maç yönetenler olarak görüldüklerini belirten Çakır, Ancak biz hakemliği bir aşk olarak görüyoruz. Ben 1994 yılında başladım ve bu aşkı babamdan aldım. İyi ki de almışım Ona çok teşekkür ediyorum. Bu zaman zarfı içerisinde sadece saha içerisinde 90 dakika maç yöneterek değil bunun dışında işinizden evinizden fedakarlık yaparak geliyorsunuz bu noktaya. Zaten bunu yapmazsanız bu hedeflere ulaşamazsınız dedi.
     Bir yılın 156 gününü evden uzakta geçirdiğini söyleyen Çakır, eşine kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
     Türk hakemliğini büyük bir gar istasyonunda bekleyen, hareket etmeyen ve bolca vagonu bulunan bir trene benzeten Çakır, uzun yıllardır çok önemli şampiyonalarda görev alamayan ama bunun özlemiyle bekleyen bir hakem gurubu olduğunu ifade etti. Kendilerinin bu treni çalıştırmayı başardıklarını anlatan Çakır, Artık tren bütün vagonlarıyla hareket ediyor. Gelmek istediğimiz nokta bu mu, asla değil. Daha bu trenin gidecek çok istasyonu var. Bizim tek hedefimiz bu treni bir daha asla o garda bekletmemek. Türk hakemliği bundan sonra ne zaman bir uluslararası bir organizasyon varsa orada bir Türk hakemi olacak dedirtmeli. Sadece burada değil, tüm Avrupa tüm dünyada bunu başaracağız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından öğrencilere Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanı ve Futbol Federasyonu Etik Kurul Üyesi Prof. Dr. İlyas Doğan tarafından, Sporda Etik başlıklı ilk ders verdi.
     Törende ayrıca aralarında, 2004 yılında Atinada yapılan Olimpiyatlarda çekiç atmada dördüncü olan milli sporcu Eşref Apakın da bulunduğu sporculara teşekkür plaketi ve hediye verildi.
     Tören sonunda, hakem Cüneyt Çakır tarafından yönetilen MAKÜ öğretim üyeleri ile Burdur Protokolü arasında dostluk maçı düzenlendi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi akademik yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER