Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 76. yıl

Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 76. yıl dönümü -AK Parti Budur Milletvekili Yıldırım: -Milletimiz, Türk edebiyat ve düşünce tarihinin en önemli şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif Ersoyu unutmayacak, daima sevgi ve saygıyla yad edecekt


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, Türk milletinin Türk edebiyat ve düşünce tarihinin en önemli şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif Ersoyu unutmayacağını, daima sevgi ve saygıyla yad edeceğini bildirdi.
     Yıldırım, Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında Ersoyun, Türk milletinin duygularını, milli ve manevi değerlerini, acılarını, kederlerini, sorunlarını yüreğinde hissettiğini ve bunları şiirlerinde en güzel şekilde ifade ettiğini kaydetti.
     Ersoyun kaleme aldığı ve Türk milletine armağan ettiği İstiklal Marşının, şüphesiz bunun en mükemmel örneklerinden birini oluşturduğunu belirten Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:
     Bağımsızlığımızın ve birliğimizin en önemli sembollerinden olan İstiklal Marşı, milletimizin özünü, hür yaşama kararlılığını ve yüceliğini ortaya koyan anıtlaşmış bir eserdir. İstiklal Marşı, coşku ve duygu seli yaratan mısralarıyla, taşıdığı yüksek manayla Türk milletine mal olmuştur. Milli şairimiz Mehmet Akif, kaleme aldığı İstiklal Marşında, Türk milletinin özünü, yüceliğini, duygularını, milli ve manevi değerlerini en mükemmel şekilde ortaya koymuştur. Akif, İstiklal Marşıyla ezelden beri hür yaşamış milletimizin sesi, dili olmuştur.
     Yıldırım, Burdur için Mehmet Akif Ersoyun ayrı bir yeri olduğunu, Ersoyun 1920 yılında Burdur Mebusu olarak Birinci Büyük Millet Meclisine seçildiğini hatırlattı.
     O yıllarda Ersoyun halk tarafından büyük coşku ve teveccühle karşılandığını ifade eden Yıldırım, mesajına şöyle devam etti:
     Bugün hala halkımız vatan şairine sevgisini ve muhabbetini en yüksek seviyede göstermektedir. Bilindiği üzere üniversitemizin ismi de onun adını taşımaktadır. Milletimiz, Türk edebiyat ve düşünce tarihinin en önemli şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif Ersoyu unutmayacak, daima sevgi ve saygıyla yad edecektir.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 76. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER