Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Akıncıoğlu:

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Akıncıoğlu: -TFF, futbolda çok ağır sayılabilecek suç karşısında bizi saha kapatma veya seyircisiz oynama cezasıyla cezalandırmadı


ANTALYA (A.A) - Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), futbolda çok ağır sayılabilecek suç karşısında bizi saha kapatma veya seyircisiz oynama cezasıyla cezalandırmadı dedi.
     Yörük Sanayici ve İşadamları Derneğinin (YÖRSİAD) düzenlediği aylık değerlendirme toplantısına konuk olan Akıncıoğlu, yaptığı konuşmada, herkesi heyecanlandıran, gururla izlediği bir sezon yaşadıklarını belirterek, Antalyasporun daha önceki sezonlarda ligin alt sıralarında bulunan ve düşmemeye oynayan bir takım olduğunu hatırlattı.
     Futbolda reklamın, doğru yönetildiğinde en ekonomik enstrümanlardan biri olduğunu, UEFA, Şampiyonlar Ligi gibi uluslararası liglerde mücadele eden takımların kentlerini ve ülkelerini çok iyi tanıttığını vurgulayan Akıncıoğlu, Antalyada bu olgunun farkında olunmadığını belirtti.
     Antalyasporda 5 yıldır yönetimde yer aldığını ve göreve geldiklerinde takımın birçok konuda eksikleri olduğunu saptadıklarını ifade eden Akıncıoğlu, şunları kaydetti:
     Antalyaspor bugün profesyonel anlamda olması gerektiği gibi ticari düşünceyle yönetilen bir kurum. Antalyaspor 20 milyon avronun üzerinde bütçesi olan ve bunun yüzde 80ini kendi gelirleriyle karşılayabilen büyük bir faaliyet. Takımdan beklentiler de oldukça fazla ama bunun için ciddi anlamda sabra ihtiyaç var. Geçtiğimiz 5 sezonda iyi bir altyapı çalışması yaptık, takımın kurumsallaşması adına çok yol kat ettik. Takımın ortaya koyduğu başarı tesadüf değil. Önemli yapılanma ve çalışmanın eseri ancak işimiz daha bitmedi. Başarı çıtamızı biraz daha yükseltmiş olduk, bu sezon insanların Antalyaspor ne zaman şampiyon olacak diye söylemleri başladı. Ancak bunları konuşmak son derece erken. Özellikler sezon ortasında ve başında hedefimizin şampiyonluk olmadığını her platformda söyledim. Tabii ki bu kulağa hoş gelmeyen bir şey. Sezon sonunda neden büyük transferler yapmadınız diye çok eleştiriler aldık. Devre arasında çok büyük riskler alıp, çok büyük transferler yapabilirdik. Altyapımızı güçlendirerek kendi öz kaynaklarımızdan başarılı futbolcuları çıkararak bu işte gelişme sağlanabilir. Süper Ligde kalmak futbol takımlarının olmazsa olmazı.
    
     -Karabükspor maçındaki olaylar-
    
     Akıncıoğlu, Medical Park Antalyasporun Spor Toto Süper Ligin 22. haftasında sahasında oynadığı Kardemir Karabükspor maçının 62. dakikasında bir grup taraftarın sahanın içine girmeye çalışması sonucu çıkan olaylar nedeniyle TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun kulübe 20 bin lira para cezası verdiğini anımsattı.
     Akıncıoğlu, şunları söyledi:
     Türkiyede hemen hemen bir ilk olan uygulama. Sadece 20 bin liralık para cezası ile cezalandırıldık. Bu da Antalyaspor yönetiminin, Antalyasporun, gerçek Antalyasporluların bu eylemin içinde olmadığı ve yapmış olduğumuz savunmanın TFF tarafından kabul görmesi sayesinde oldu. Bu mecrada ciddi bir çalışma yaptık. TFF, futbolda çok ağır sayılabilecek suç karşısında bizi saha kapatma veya seyircisiz oynama cezasıyla cezalandırmadı. Bu çok büyük bir mesaj. Biz geçtiğimiz iki sezon Antalya kent merkezinden uzak sahada oynamak zorunda kaldık ve ciddi anlamda seyirci kaybettik. Taraftarımız, futbol severler, futbol aşığı olan Antalyalılar bizim maçlarımızı kente uzak olduğu için gelip izleyemedi. Bunun sıkıntısını biz de yaşadık. Futbol seyircisiyle, coşkuyla hem oynanması hem de izlenmesi güzel bir oyun. Akdeniz Üniversitesi Stadyumunda, şehir merkezinde oynayacak olmamız hasılat yönünden bizi çok umutlandırdı ancak Mardan Stadındaki hasılat ve seyirci rakamlarımızı biz burada da geçemedik.
     Özellikle son müsabakada bilet fiyatlarını 5 lira olarak belirlemelerine rağmen, maçı izlemeye gelen insanların dışarda bulunan arkadaşlarının içeri girebilmesi için kapıların açılmasını talep ettiğini bildiren Akıncıoğlu, istekleri yerine getirilmeyen taraftarın yönetimin aleyhine tezahüratta bulunmaya başladığını ve bulundukları tribüne maddi hasar verdiklerini dile getirdi.
     Akıcıoğlu, şöyle devam etti:
     Antalyaspora destek vermek 1 lirayla da olabilir, çok yüksek de olabilir. Profesyonel bir oyun izlemek istiyorsa bir kişi onun bedeli olan ücreti ödemek zorunda. Bunun fiyatı 1, 5, 100 veya 200 lira olabilir. Antalyada 8 bin kişilik bir stadımız var ama daha bu stadı dolduramadık. Antalyanın çok büyük bir stada ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Antalya Stadyumunun ihalesi yapıldı, bugünlerde yer teslimi yapıldı. 33 bin kişilik bu saha yapıldığında biz bu stadı doldurmaya gayret edeceğiz. Sportif başarının bizi daha da perçinleyeceğine inanıyorum. Bu yaşanan olaylar bizim şevkimizi kırmadı.
     YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, konuşmaların ardından Hasan Akıncıoğluna günün anısına plaket verdi ve dernek üyeleriyle fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Akıncıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER