MAZLUMDER kaçarılan askerlerin serbest bırakılmasını istedi

MAZLUMDER kaçarılan askerlerin serbest bırakılmasını istedi -MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi Başkan Yardımcısı Saruhan: Askerlerin serbest bırakılması, son günlerde yeniden gündeme gelen diyalog ve barış söylemini güçlendirecektir


DİYARBAKIR (A.A) - MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Saruhan, askerlerin serbest bırakılmasının son günlerde yeniden gündeme gelen diyalog ve barış söylemini güçlendireceğini söyledi.
     Saruhan, dernek binasında terör örgütü PKK tarafından kaçırılan askerler Ramazan Başaran, Hadi Gizlinin ve Reşat Çeçenin yakınları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Başaran ve Çeçenin Giresundaki birliklerine giderken 7 Ağustos 2012 tarihinde Diyarbakır-Bingöl karayolunda kaçırıldıklarını hatırlattı.
     Kaçırılan askerlerle ilgili daha önce de çağrıda bulunduklarını belirten Saruhan, Bu süre zarfında alıkonulan bazı siyasetçiler serbest bırakılmış, fakat bu askerlerle ilgili herhangi bir gelişme olmamıştır. Analar ağlamasın diyorsak, bu anaların yüreğini ferahlatmalı, evlatlarına kavuşmalarını sağlamalıyız. Bu askerlerin serbest bırakılması için çağrımızı yineliyoruz. Askerlerin serbest bırakılması, son günlerde yeniden gündeme gelen diyalog ve barış söylemini güçlendirecektir dedi.
     Kaçırılan askerlerin yakınları, çocuklarının biran evvel serbest bırakılmasını istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber MAZLUMDER kaçarılan askerlerin serbest bırakılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER