Mavi kapaklar engelliler için umut oldu

Mavi kapaklar engelliler için umut oldu -Osmaniyede Bir kapak bir umut kampanyası kapsamında toplanan mavi kapaklarla alınan 30 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verildi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Bir kapak bir umut kampanyası kapsamında toplanan mavi kapaklarla alınan 30 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verildi.
     Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Atatürk İlkÖğretim Okulu seminer salonunda düzenlenen törende, kampanya kapsamında yaklaşık 750 bin kapak toplandığı ve hayırseverlerin de katkısıyla 30 tekerlekli sandalye alındığı söyledi.
     Mavi kapak toplama kampanyası başladıktan sonra Osmaniye sokaklarında ve çöplerde mavi kapak bulunmadığını söyleyen Aktürk, kampanyayla insanların engelliler konusunda daha duyarlı olmasının sağlandığını ve toplumda engelli bilinci oluştuğunu belirtti.
     Aktürk, platform olarak 2010 yılından bu yana 190 adet tekerlekli sandalye dağıttıklarını belirterek, Bu sayıyı 30 tekerlekli sandalyeyle 220ye çıkardık. Osmaniyede ağır ve yatalak engelliler haricinde tekerlekli sandalye ihtiyacı çok fazla kalmadı dedi.
     Programda, Bir kapak bir umut kampanyasına destek veren kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütleri ile bireysel destek verenlere plaket ve kampanyaya katılım belgesi verildi.
     Ayrıca Peyzaj Mimarı Tuğba Akyol, Kentler ve engelliler konulu seminer verdi.
     Programın sonunda ise 30 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engellilere hediye edildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mavi kapaklar engelliler için umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER