MAÜ Rektör Yardımcısı Yıldırım, bazı haber

MAÜ Rektör Yardımcısı Yıldırım, bazı haber siteleri ve gazetelerde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve tamamen asılsız olduğunu söyledi


MARDİN (A.A) - Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, bazı haber siteleri ve gazetelerde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve tamamen asılsız olduğunu söyledi.
     Yıldırım, makamında düzenlediği basın toplantısında, kendisi hakkında basında çıkan iddialara yanıt verdi.
     Yıldırım, öğrenci konseyinin başvurusu üzerine üniversite kampüs alanında kutlanan nevruz etkinliklerinde yaptığı konuşmanın içerisinden, bir iki cümlenin cımbızlanarak haber sitelerine servis edildiğini belirterek, bu cümlelerden yola çıkılarak anlamsız ve asılsız sonuçların çıkarıldığını kaydetti.
     Haberde nevruzda yaptığı konuşmayla ilgisi olmayan bazı ağır iddialara da yer verildiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
     Örneğin akademik çalışmalarında İslamiyetin Kürtlere zarar verdiğini söylemiş gibi telaffuzu bile tüylerimi diken diken etmeye yeten ve bana bundan yüz bin kere Allaha sığınırım dedirten bir iddiada bulunulmuştur. Bunun yanında hakkımda örgüt yanlısı bir kadrolaşmaya gitmiş hükmü verilmiş ve bunlara duyarsız kalmayan biri üniversitede bunları bir rapor halinde ifşa etmiştir şeklinde son zamanlarda şahsım ve rektörümüz aleyhine düzenlenen bir fişleme raporuna da dikkat çekilmiştir. Gerek sayfa yetkilisinin bunları haber yaparken kullandığı üslupta, gerekse haberle ilgili yapılan yorumlarda nezaket kurallarının dışına çıkılmış, iş ağır hakaretlere varmış, durumdan vazife çıkaran birçok yorumcu tarafından bundan hedef gösterme anlamı çıkarılıp tehditlerde bulunulmuştur. Hiçbir örgüt isminin verilmediği ve olayın belirli bir çevreyle sınırlı tutulmadığı bu geniş çerçevede söylenenlerden teröristleri kutsadı veya açıkça PKKyı övdü gibi sonuçlar çıkarmak iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Eminim ki bir bütünlük mülahaza edilseydi ve servis edilen cümlelerle iktifa edilmeseydi site bu haberi aleyhime bu şekilde işlemeyecekti.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber MAÜ Rektör Yardımcısı Yıldırım, bazı haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER