MAÜ akademik personeli hakkında ihbar raporu

MAÜ akademik personeli hakkında ihbar raporu hazırlandığı iddiası -Mardin Artuklu Üniversitesinde görev yapan bir grup akademisyen, üniversitenin mail grubuna atılan rapora tepki gösterdi


MARDİN (A.A) - Mardin Artuklu Üniversitesinde (MAÜ) görevli bir grup akademik ve idari personel, üniversitede bir öğretim görevlisi tarafından, Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, bazı akademik ve idari personel hakkında hazırlandığı ileri sürülen ihbar raporuna tepki gösterdi.
     Üniversite önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Zülküf Ergün, üniversitenin rektörü, rektör yardımcısı, bazı akademik ve idari personeli hakkında iftira, suçlama, fişleme içeren rapor hazırlanmasını ve bu raporu elektronik posta yoluyla gönderen kişiyi kınadıklarını belirtti.
     Kuruluşundan bu yana üniversitede her anlamda din, düşünce, inanç ve her türlü akademik özgürlüğe öncelik verildiğini, bu yönüyle çoğulcu bir yapıyı önceleyen vizyona sahip olunduğunu belirten Ergün, şöyle dedi:
     Üniversitemizin yüz akı akademisyenlerini kimi yerlere ihbar eden somut bir rapor hakkında suskun ve tepkisiz kalmamak, öncelikle hepimizin bu kurumda çalışmaya başlarken imzaladığımız etik belgeye bağlılığımızın doğal bir gereğidir. Sunulan veya sunulması hedeflenen mercilere herhangi bir bilgi ve düşünce içeriği noktasında katkı sunmaktan uzak olan söz konusu rapor, üniversite camiamızı özellikle din, inanç ve siyasi görüşler açısından kategorize ederek, töhmet altında bırakmakta, iftira, karalama ve açıkça fişlemede bulunmaktadır. Bir üniversitede farklı inanç, fikir ve düşüncelerin bir arada bulunması hatta bunların rekabet halinde olması ilmi ve ahlaki sınırları aşmadıkça kınanacak değil, övülecek bir durumdur. Söz konusu rapor üniversite camiamızın bu çoğulcu dokusunu, ne olduğu anlaşılmayan ve sadece kendilerine benzemeleri talep edilen tek tipleştirici bir zihniyete bürünmeyi önermektedir.
     Ergün, söz konusu raporun alenen mail ortamında dolaştığına değinerek, şunları kaydetti:
     Henüz 28 Şubatların fişleme zihniyetinin yaraları sarılmazken, hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan yüz kızartıcı bu tür rapor ve fişlemelerin alenen mail ortamlarında dolaşacak kadar pervasızca yazılmaları kaygı ve utanç vericidir. Bu durum görevi sadece bilgi ve düşünce üretmek ve tüm insani değerlere sahip çıkıp onları akademik düzeyde geliştirmek olan biz akademisyenleri derinden yaralayıp üzmüştür. Kimin tarafından yazılmış olursa olsun, menfur raporu ve her türlü fişleme faaliyetini kınıyoruz.
     Artuklu Üniversitesinin mail grubuna üniversite mensubu bir kişi tarafından atılan raporun, bazı resmi kurumlara da gönderildiğini ileri süren Ergün, gazetecilerin, raporda hangi iddiaların bulunduğuna dair sorularını yanıtlamadı.
    
     -Raporu hazırladığı iddia edilen F.D.-
    
     Raporu hazırladığı ve elektronik posta yoluyla gönderdiği iddia edilen öğretim görevlisi F.D. ise AA muhabirine, olayın bir komplo olduğunu, kendisinin de konunun aydınlatılması için savcılığa başvurduğunu söyledi.
     Raporun, şifresi kırılarak kendi mail hesabı üzerinden gönderildiğini iddia eden F.D, olayın üniversitedeki akademisyenleri birbirine düşürmeye yönelik yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:
     Bundan ciddi anlamda rahatsızlık duyuyorum. İtibarımız, sosyal duruşumuz bir grup tarafından kirletilmeye çalışılıyor. Olayın açığa çıkması için savcılığa müracaatta bulundum. Bu mailin atıldığı zaman ben başka yerdeydim. Bu da kameralar ile tespitlidir. Hedef haline getiriliyoruz. Bu komplo er veya geç ortaya çıkacak ve hazırlayanlar ile buna alet olanların ayağına dolanacaktır.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol / Behçet Güngör
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber MAÜ akademik personeli hakkında ihbar raporu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER