Marmaris Belediyesine cezai işlem

Marmaris Belediyesine cezai işlem


MUĞLA (A.A) - Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürü İlker Uğur, Marmaris Belediyesi sorumluluk sahasındaki deniz yüzeyinde akaryakıt sızıntısı ve kirlilik tespit edilmesi gerekçesiyle belediyeye cezai işlem uygulandığını söyledi.
     Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzunyalı sahil şeridinde akaryakıt sıkıntısı olduğuna dair ihbar üzerine bölgede inceleme yaptıklarını kaydetti. Yapılan incelemede belediye tarafından rögar ve su kanallarında yoğun şekilde mazot içeren ilaçlama yapıldığının belirlendiğini anlatan Uğur, kanallarla denize akaryakıt sızıntısı ve deniz yüzeyinde kirlilik olduğu tespit edildi dedi.
     Bu alanın Marmaris Belediyesi sorumluluğunda yer aldığına işaret eden Uğur, belediyeye 2872 sayılı Çevre Kanunun kapsamında cezai işlem uygulandığını belirtti.
     Uğur, ayrıca Marmarisin Hisarönü köyü Azmakbaşı mevkisine yapılacak Yat Limanı ve Çekek Yeri Projesinin iptal edildiğini de bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bölgede inceleme yapıldığını anlatan Uğur, alanın ikinci derece doğal sit alanı olduğunu, Kıyı Koruma ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında değerlendirileceği yönünde rapor hazırlandığını söyledi.
     Raporda bölgede her türlü yapının yapılmasının sakıncalı olduğunun vurgulandığını dile getiren Uğur, bu doğrultuda bakanlık olarak Yat Limanı ve Çekek Yeri Projesinin iptal edildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Marmaris Belediyesine cezai işlem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER