Marmaristeki yürüyüş grubunun kaybolması

Marmaristeki yürüyüş grubunun kaybolması -Yürüyüşe çıktıktan sonra kendilerinden haber alınamayan gruptaki kadın 21 saat sonra kurtarıldı -Yürüyüşte kaybolan Kargın: -Çikolatasına iddiaya girmiştik, zirveye çıkacaktık. Ben bir


MUĞLA (A.A) - Marmariste yürüyüşe çıktıktan sonra kendilerinden haber alınamayan gruptaki kadın, kaybolduktan 21 saat sonra kurtarıldı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün Beldibi beldesinin Gökbel mevkisindeki ormanlık alanda kaybolan 5 kişiden biri olan Elvan Kargın (42), AKUT Marmaris Birimi ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Muğla Asayiş Jandarma Komutanlığı Bölüğünden 20 asker, dağcılar, köylüler ve Kargının yakınlarının katıldığı çalışmalarla bulundu. Arama çalışmaları sırasında, Hanım isimli iz takip köpeğinden de yararlanıldı. Karadağ mevkisinde ulaşılan Kargın, AKUT ekibinin çalışmasıyla orman yoluna indirildi. Kargının oldukça bitkin olduğu ve ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.
     Gazetecilere yaşadıklarını anlatan Kargın, gruptakilerle girdiği iddia üzerine en önde ilerlediğini belirterek, Çikolatasına iddiaya girmiştik, zirveye çıkacaktık. Ben birinci olmak için zirveye çıktım ama onlar çıkmayınca gelmelerini bekledim. Aşağı inebilirdim ama yerimden kıpırdamak da doğru değildi. Çünkü onlar da oraya geleceklerdi. Hava kararınca da orada kaldım hiç bir yere gitmedim dedi.
     Gece yağmur ve sis olduğunu anlatan Kargın, acı bir tecrübe yaşadığını ama dağ yürüyüşüne devam edeceğini ve Kartal Gölüne gideceğini söyledi. Eşiyle yürüyüş grubunda yer alan ve geceyi dağda geçirerek Kargına ulaşan ekip arasında yer alan Hüseyin Kargın da, geceden bu yana arama çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti.
     Marmaris Vergi Dairesinde çalıştıkları öğrenilen 7 kişilik grup, dün Beldibi beldesi Gökbel mevkisindeki ormanlık alanda yürüyüşe çıkmış, ormanın içlerine doğru ilerleyen ve birbirlerinden uzaklaşan gruptan 5 kişi, havanın kararmasının ardından yönlerini kaybetmişti. Gruptakilerin cep telefonu ile AKUT Marmaris birimine ulaşıp yardım istemesi üzerine harekete geçen ekipler, gruptakilerden 4üne ulaşmış, Elvan Kargın ise bulunamamıştı.
    
     Muhabir: Levent Kişi / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Marmaristeki yürüyüş grubunun kaybolması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER