Marmaristeki trafik kazası

Marmaristeki trafik kazası -Beyin ölümü gerçekleşen gencin bağışlanan karaciğerinden alınan doku, İzmirde 17 yaşındaki kıza nakledildi


İZMİR (A.A) - Marmariste geçirdiği trafik kazasında yaralanarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen gencin karaciğerinden alınan doku İzmirde 17 yaşındaki kıza nakledildi.
     Marmaris Devlet Hastanesinde yaşamını yitiren Mustafa Çelikin ailesinin organlarını bağışlamasının ardından gencin karaciğeri İzmir Kent Hastanesine getirildi.
     Burada yapılan ameliyatla karaciğer dokusu, safra kanalları olmayan ve bir yıldır acil organ bekleyen lise öğrencisi Hanife Handan Ülkere nakledildi.
     Hanife Handan Ülkerin doktor olan ağabeyi Volkan Ülker, Bağış karaciğer sayesinde kardeşim için yeni bir hayat başlayacak dedi.
     Genç kız, nakil operasyonu öncesinde duygularını sosyal paylaşım sitesi üzerinden Dile kolay, yaşaması güç bir 17 sene. Ben o kadar alışmıştım ki bununla yaşamaya, kabullenemedim. Önce İstemiyorum diye isyan ettim ama sonra bunu da kabullenmem gerektiğini düşündüm. Biliyorum, ben her şey gibi bunu da atlatacağım. Allahım, sen yardım et sözleriyle paylaştı.
     Marmariste bir döner büfesinde paket servis elamanı olarak çalışan Mustafa Çelik (16), Atatürk Caddesinde geçirdiği motosiklet kazasında ağır yaralanmış, Marmaris Devlet Hastanesine kaldırılan Çelikin 9 Şubat tarihinde beyin ölümü gerçekleşmişti.
     Ailesi tarafından organları bağışlanan gencin organları İzmir ve Ankaraya gönderilmişti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Marmaristeki trafik kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER