Marmariste fırınlara Ramazan denetimi

Marmariste fırınlara Ramazan denetimi -Ramazan ayı dolayısıyla zabıta ekipleri, Marmaris ve Armutalan beldesindeki fırınları denetledi


MUĞLA (A.A) - Ramazan ayı dolayısıyla zabıta ekipleri, Marmaris ve Armutalan beldesindeki fırınlarda denetimler yaptı.
     Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ramazan ayının gelmesiyle işletmelerde artan yoğunluk nedeniyle ekipler, halk sağlığını korumak ve gıda güvenliği sağlamak amacıyla fırınlarda denetimlere başladı.
     İlçe merkezinde bulunan 5 fırın, ekipler tarafından denetimden geçirildi. Denetimlerde işletmelerin evrakının yanı sıra üretim ve satış noktaları hijyen açısından kontrol edildi. Zabıta yetkilileri, kontrollerde fırınların genel olarak kurallara uygun faaliyet gösterdiğinin tespit edildiğini kaydetti.
     Denetimlerde fırıncılara ayrıca, 1 Temmuzdan itibaren yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Yönetmeliği konusunda bilgi verildi.
     İlçenin nüfus bakından en büyük beldesi Armutalanda da zabıta ekiplerinin Ramazan ayıyla denetimlerini sıklaştırdığı bildirildi. Armutalan Belediyesi Zabıta Amirliği yetkilileri, beldedeki ikisi alışveriş merkezleri içinde yer alan 5 fırın ve bir pastahaneyi denetledi. Kontrollerde hijyen kurallarına uymayan işletmelerin uyarıldığı ve aksaklıkların giderilmemesi durumunda cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Marmariste fırınlara Ramazan denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER