Marmariste Evsel Katı Atık Ücreti Tarifesi

Marmariste Evsel Katı Atık Ücreti Tarifesi tartışması -AK Parti İlçe Başkanı Mete: -Marmaris Belediyesi meskenlerde bu ücreti aylık 5 lira olarak belirledi. Biz bu rakamın yüksek olduğunu söylüyoruz ve düşürülmesini istiyoruz


MUĞLA (A.A) - AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, Marmaris Belediyesi tarafından belirlenen Evsel Katı Atık Ücreti Tarifesinin yüksek olduğunu savundu.
     AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, ücret tarifeleriyle ilgili İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren ve belediye meclis üyeleriyle birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi.
     Söz konusu yönetmeliğin hükümet tarafından çıkartıldığını ancak fiyat belirlenmesini belediyelere bıraktığına dikkati çeken Kadem Mete, belediyenin bu konuda vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini savundu.
     Belediyelerin en ciddi masraflarından birinin çöp toplama işi olduğunu belirten Mete, Hükümet belediyelerin işini kolaylaştırmak ve daha rahat çalışabilmelerini sağlamak amacıyla bu yönetmeliği hazırladı. Şu kadar para toplayacaksınız diye bir dayatma yok. Marmaris Belediyesi meskenlerde bu ücreti aylık 5 lira olarak belirledi. Biz bu rakamın yüksek olduğunu söylüyoruz ve düşürülmesini istiyoruz dedi.
     İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren ise belediyelerinin de bağlı bulunduğu Marmaris Belediyeler Birliğinin (Mariç-Belbir) vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine ilk belirlenen tarifede yüzde 30luk bir indirim yapma kararı aldığını söyledi. Kendi belediye meclislerinde yaptıkları görüşmede ise bu indirimin yüzde 50 olmasını kararlaştırdıklarını anlatan Eren, birlik yöneticilerinin farklı fiyat durumunun uygun olmadığı ve karışıklık çıkaracağı yönündeki uyarısı üzerine ilgili bakanlıktan görüş istediklerini kaydetti. Eren, gelen görüşe göre hareket edeceklerini dile getirdi.
     AK Parti Marmaris Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karacan da toplantıda, yönetmeliğin belediyelerin katı atık ve atık su bertaraf tesislerini yaptırması amacıyla çıkartıldığına işaret ederek, Marmariste bu tesisler mevcut olduğu için tarifelerin düşük olması gerektiğini öne sürdü. Mesken başına 3 lira alınmasını belediyeye önerdiklerini dile getiren Karacan, Marmaris Belediye yönetimini dersine iyi çalışmamakla suçladı.
    
     -Levent Kırcaya eleştiri-
    
     Toplantı sonunda İlçe Başkanı Mete, tiyatrocu Levent Kırcanın Marmaris Belediyesinin davetiyle sahnelediği ücretsiz gösteriyi eleştirdi. Gösteride Kırcanın devlet büyüklerine hakaret içeren ifadeler kullandığını iddia eden Mete, temin ettikleri gösterinin görüntülerini dava açılması için partisinin hukuk bölümüne göndereceklerini kaydetti.
     Mete, ahlak kurallarına aykırı buldukları gösteriye yaş sınırı getirilmeden sahnelenmesine de tepki gösterdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Marmariste Evsel Katı Atık Ücreti Tarifesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER