Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersanlı: Çözüm sürecinden umutluyum ancak, 4. Yargı Paketi ifade özgürlüğünü yeterince kapsamadı


ŞIRNAK (A.A) - Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Çözüm sürecinden umutluyum ancak 4. Yargı Paketi ifade özgürlüğünü yeterince kapsamadı dedi.
     Şırnak Barosunca düzenlenen panele katılmak üzere Cizreye gelen Prof. Dr. Ersanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, akademisyenlerin çözüm sürecini iyi değerlendirebilmesi için daha şeffaf bir bilgi aktarımı olması gerektiğini söyledi.
     Ersanlı, terör örgütü PKKnın elindeki kamu görevlilerinin bırakılmalarının çok iyi olacağını vurgulayarak, Onların bir an önce ailelerine kavuşmalarını istiyorum. Çözüm sürecinden umutluyum ancak 4. Yargı Paketi ifade özgürlüğünü yeterince karşılamadı dedi.
     Kadınlarının yerel yönetimler için daha çok katılımcı olup aday olmalarını arzu ettiğini vurgulayan Ersanlı, Bir kadın olarak aktif olarak daha çok kadının yerel siyasete girmesini arzu ediyorum. Çünkü kadınların en iyi yapabileceği siyaset yerel siyasettir. Yerel siyasette yüz yüze yakın ilişkiler ve halkın hayatını rahatlatmak için yapılan gündelik hizmetler çok önemli. Kadınlar bundan çok iyi anlarlar. Kadınların siyasete girmesi barışa daha çok katkı sağlanmış olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER