Mardin Valisi Ayvaz, altyapı çalışmalarını değerlendirdi:

Mardin Valisi Ayvaz, altyapı çalışmalarını değerlendirdi: Bütün işlerin tamamlanması için 60 milyon liraya ihtiyaç var


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, kentte yürütülen çalışmaların tamamlanması için 60 milyon liraya ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Vali Ayvaz, Hilton Otelde düzenlediği basın toplantısında, Mardindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayvaz, Mardinde turizm alanında olumlu gelişmelerin yaşandığını, bunun yanı sıra tarım ve ekonomi alanında da önemli ilerlemelerin olduğuna değindi.
     Altyapı çalışımlarında önemli işler yaptıklarını kaydeden Vali Ayvaz, özellikle kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyunun drenaj çalışmasının yüzde 90ının tamamlandığını söyledi.
     Birinci Caddedeki bazalt taşı döşeme çalışmalarında, Cumhuriyet Meydanına kadar olan kısmın 4-5 gün içinde biteceğini ifade eden Vali Ayvaz, şöyle dedi:
     Cumhuriyet Meydanı ile Diyarbakırkapı arasında şimdi elektrik ve telekom çalışmaları devam ediyor. Bunlar da tamamlandıktan sonra oraya bazalt döşemeye devam edeceğiz. Bayramdan önce çakıl taşı döşeyerek vatandaşlarımızın rahat girip çıkmasını sağlayacağız. Burada tarihi hizmet veriliyor. Bu çalışmalarımızda vatandaş biraz zorluk çekecektir. Sıkıntılar olacak. Vatandaşlarımız haklıdır. Ama işler bittiğinde herkes ne kadar önemli işlerin yapıldığının farkına varacak. Bu çalışmalar olmadan olmaz. Bu sağlıksız ortama göz yumulamazdı dedi.
     Şimdiye kadar bütün çalışmalar için 40 milyon lira harcandığını ifade eden Ayvaz, Bütün ödenek gönderilmiş olsa 3 ayda bütün şehri tamamlarız. Şu ana kadar bütün çalışmalarda 40 milyon lira harcandı. Yaklaşık olarak 60 milyon liraya ihtiyacımız var diye konuştu.
     Vali Ayvaz, Mardinde 2. Organize Sanayi Bölgesi kurulması için yaşanan arsa sorununun da çözüldüğünü ifade etti.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardin Valisi Ayvaz, altyapı çalışmalarını değerlendirdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER