Mardin takımı atıcılıkta Türkiye rekorunun sahibi

Mardin takımı atıcılıkta Türkiye rekorunun sahibi -Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunca Antalyada düzenlenen Havalı Silahlar Kış Kupasında Mardin, havalı tüfek genç erkeklerde Türkiye rekoru kırarak birinci oldu -Mardin Genç


MARDİN (A.A) - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından geçen hafta Antalyada düzenlenen 449 sporcunun katıldığı Havalı Silahlar Kış Kupasında Mardin takımı Türkiye rekorunun sahibi oldu.
     Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, Atatürk Spor Salonunda düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Antalyada yapılan havalı silahlar atıcılık yarışmalarında Mardinden katılan Margenç takımının genç erkeklerde havalı tüfekli silah atışlarında Türkiye rekoru kırarak birinci olduklarını ifade etti.
     Kuzu, başarılı olan sporcuların milli takıma seçilmesini beklediklerini belirterek, sporcuların daha iyi ortamlarda çalışımları için 50 metrelik bir poligon hazırladıklarını söyledi.
     Bu rekoru kıran 3 sporcumuzdan Hakan Abakuş geçen yıl milli sporcu olmuştu. Milli takımda Türkiyeyi temsil ediyor. Diğer iki sporcumuz Aziz Kara ve Mert Vural da bu rekora imza attılar diyen Kuzu, şöyle konuştu:
     Bu sonuçtan sonra biz Mert ve Azizin de milli takıma çağrılmasını bekliyoruz. Sporcularımız 10 metrelik bir alanda idmanlarını yapıyorlar. Yarışmaya gittiklerinde ise 50 metrelik hedefe atış yapıyorlar. Bu da onlar için dezavantaj teşkil etmektedir. Biz de il müdürlüğü olarak kendilerine daha rahat bir çalışma ortamı sağlamak adına 50 metrelik bir alanı poligon olarak hazırladık. Bir hafta sonra sporcularımız antrenmanlarını burada yapacaklar. Biz inanıyoruz ki bundan sonra daha büyük hedefler ve daha büyük dereceler elde edecekler. Bunun yanında atıcılık sporunun özel kıyafetleri vardır. Biz bu kıyafetleri sporcularımıza yurt dışından getirdik. 6-7 aydır bu kıyafetler ile çalışıyorlar. Türkiyede birçok sporcuda bu kıyafetler yok.
    
     -Kara Kuvvetleri takımını geride bıraktılar
    
     Takım olarak aldıkları 1702 puan ile Kara Kuvvetlerinin takımlarını geride bırakarak birinci olduklarını belirten Kuzu, Sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyoruz. Türkiye rekoru Mardinde spor alanında bir ilktir. Bu bizim için ayrıca sevindirici bir olaydır. Bu rekor daha önce Kara Kuvvetleri Ankara takımındaydı, şu anda Mardin takımının elinde. İkinci olan takım da Kara Kuvvetlerinin takımı olan İzmir takımı oldu. Her üç sporcumuz 60ar atış yapıyor. Hedefte 1den 10a kadar puanlar var. Mert Vural ile Hakan Abakuş 567 puan aldılar. Aziz Kara ise 568 puan aldı. Toplamda 1702 puan aldılar. 1702 puanla Türkiye rekorunu kırdılar. İkinci ise 1672 yani 30 puan fark atmışlar diye konuştu.
     Milli sporcu Hakan Abakuş, Mardini hem Türkiyede hem de ulusal alanda temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, başarılarına devem edeceklerini söyledi.
     Abakuş, Milli sporcuyum. Geçen sene seçildim milli takıma. Antalyada yapılan havalı silahlar yarışması kış kupasında rekor kırdık. 567 puan aldık. Bu sene de milli takımda arkadaşlarımla birlikte olmayı düşünüyorum. Bu başarıların devamı gelecek. Bu sene 2-3 başarı daha getirmeyi düşünüyoruz diye konuştu.
    
     -Milli takıma seçilmek istiyorlar
    
     Takımda en yüksek puanı alan Aziz Kara, takım olarak Türkiye rekorunu kırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, İki defa Türkiye birincisi oldum. Bir de üçüncülüğüm var. En son Antalyada yarıştık. Orada da Türkiye rekorunu kırdık. 568 puan aldım. Milli takıma seçilmedim henüz ancak gitmeyi isterim dedi.
     Mert Vural ise milli takıma seçilmeyi beklediklerini bundan mutluluk duyacaklarını kaydederek, şunları söyledi:
     4 yıldır bu sporla ilgileniyorum. Fahri ve takım olarak başarılarımız var. Tabii bu başarılar bize olan destek ve güvenler sayesinde. En son Türkiye rekorunu kırdık ve birinciliği elde ettik. Üçümüzün toplam puanı 1702. Geçen yıl arkadaşımız milli sporcu oldu. Bizler milli takıma seçilirsek çok mutlu oluruz. Mardini temsil etmek bizler için çok güzel.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar/Necdet Doğruyol/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardin takımı atıcılıkta Türkiye rekorunun sahibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER