Mardin Demokratik Kent Meclisi davası

Mardin Demokratik Kent Meclisi davası -Mardin Demokratik Kent Meclisi davasında 2 kişi tahliye edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Mardin Demokratik Kent Meclisi davasında 2 kişi tahliye edildi.
     Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, aralarında BDP Mardin Bağımsız Milletvekili Gülser Yıldırımın da bulunduğu 10u tutuklu 22 kişinin yargılandığı duruşmada, 7 tutuklu sanık hazır bulunurken, diğer sanıklar ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.
     Duruşmaya tercüman olarak atanan kişi yapılan kimlik tespitinin ardından yemin ettirildi.
     Soruşturma savcısı ek mütalaa sunarak, mütalaada sanık Hilmi Öncüye ikinci kez açılan örgüt üyeliği suçundan ceza tertibine yer olmadığını belirterek, sanık Hüseyin Arasa örgüt propagandası yapmak suçlamasıyla açılan davada kovuşturmanın ertelenmesini, Arasın örgüt yöneticiliği suçu işlediği iddiasıyla cezalandırılmasını ve tutuklu sanıkların ise tutukluluk halinin devamını istedi.
     Tercüman aracılığıyla Kürtçe savunma yapan tutuklu sanıklar, 3 yıldır tutuklu olmaları nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için tahliye talebinde bulundu.
     Sanık avukatlarından Erdal Kuzu ise, soruşturma savcısının okuduğu ek mütalaayı incelemek için süre isteyerek, müvekkillerinden Abdurkadir Çuğratayın kanser teşhisi ile hastanede yattığını anlatarak tahliyesini istedi.
     Mahkeme heyeti kararına açıklamak için verdiği kısa aranın ardından, sanıklardan Abdurkadir Çuğratay ve Genco Akmanın tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
     İddianamede, sanıklar hakkında TCKnın 314/2nci maddesinde göre, terör örgütü üyesi olmak suçundan 10ar yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardin Demokratik Kent Meclisi davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER