Mardine 800 yatak kapasiteli otel

Mardine 800 yatak kapasiteli otel -Yaklaşık 40 dönüm üzerine kurulacak 800 yatak kapasiteli 5 yıldızlı Marya Place Otelinin, 150 milyon liraya mal olacağı belirtildi -Mardinli iş adamı Gerkes: Binin üzerinde kişi istihda


MARDİN (A.A) - Mardinli iş adamı Şeyhdavut Gerges, memleketine 800 yatak kapasiteli otel yaptırıyor.
     Merdin Kale Otelcilik Turizm Alışveriş Merkezi İşletmeciliği ve Yatırımlar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Gerkes, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde, 40 dönüm alan üzerine 453 odalı, 800 yatak kapasiteli 5. yıldızlı otel ve alışveriş merkezi inşa edeceğini ifade ederek, kompleksin 150 milyon liraya mal olacağını bildirdi.
     Otel için gerekli izinleri aldıklarını ifade eden Gerges, 29 Ekimde Marya Place Otelinin temelini atmayı hedeflediklerini kaydetti.
     Gerges, Türkiyenin 4. büyük ve kapsamlı otelini Mardinde açmaya karar verdiklerini belirterek, 20 ay gibi kısa bir sürede Marya Place otel ve alış veriş merkezini hizmete açmayı hedefliyoruz. Mardinin turizmi gelişiyor. Mardinin tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle bütünleşeceğine inandığımız otel ve alış veriş merkezi dünya turizminin dikkatlerini üzerine çekecek. Otelde konfor ve hizmet en üst düzeyde olacak dedi.
     Altı katlı alışveriş merkezinde 120 işyerinin bulunacağını anlatan Gerges, şöyle konuştu:
     Projelerimizi hazırladık. Eksiklerimizi giderdik. Alış veriş merkezimiz 6 katlı olacak. 120 adet iş yeri olacak. Bu iş yerlerinde her bir yerde 3 personel çalışacak. Yaklaşık 500 kişi buradan ekmek yiyecek. İşe alacağımız personellerimiz ise Mardinli ve en az 3 yıl Mardinde ikamet etmiş olacak. Ben 20 yıl gurbette kaldım. Bir Mardinli olarak burada yatırım yapmak ve insanlarımıza istihdam yaratmak asli görevimiz diye düşünüyorum. Komplekste binin üzerinde kişi çalışacak.
     Muhabir: İbrahim Sincar/Meral Özdemir
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Mardine 800 yatak kapasiteli otel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER