Mardinde üniversite öğrencileri basın açıklaması yaptı

Mardinde üniversite öğrencileri basın açıklaması yaptı


MARDİN (A.A) - Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürtçe öğretmenliği yüksek lisans bölümü öğrencileri, basın açıklaması yaptı.
     Üniversite önünde toplanan öğrenciler adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Bengisu Kaygalak, Kürtçe öğretmeni olarak atanmak istediklerini belirterek, Bizler verilen sözler neticesinde Türkiyenin dört bir yanından işini gücünü ailesini kurulu düzenini bırakıp Kürtçe öğretmeni olarak atanmak için buraya yerleştik. Söz verildiği gibi kendi alanımızda yani Kürtçe öğretmeni olarak atanmak istiyoruz. Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerini gerekli olan kadro ve öğretmenlerin önünün açılmasını istiyoruz. Verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz dedi.
    
     Hayallerimiz suya düştü
    
     Siverek ilçesinden geldiğini belirten öğrencilerden Mihriban Kanat ise bu bölüme başladığında hayalleri olduğunu ifade ederek, İlk olarak 500 kişi alınacak denildi sonra bu sayı 250ye indirildi. Bir sürü hayaller kuruldu. 250 arkadaşımızın hayali suya düşmüş durumda. Daha sonra kadrolu olarak atanacağı da söylentiler çıktı. Şu anda beklentilerimiz ilgililerin yetkili kişilerin bir an önce el atması. Kafamızdaki sorun işaretlerine çözüm bulmalarını istiyoruz. Çelişkilerin son bulmalarını istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardinde üniversite öğrencileri basın açıklaması yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER