Mardinde otomobil slalom şöleni

Mardinde otomobil slalom şöleni -Kadınların da yer aldığı gösteride sürücüler kıyasıya yarıştı (Fotoğraflı - Görüntülü)


MARDİN (A.A) - 21 Kasım Mardin Onur Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen otomobil slalom gösterisinde sürücüler kıyasıya yarıştı.
     Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu İl Temsilciliği ve Mardin Belediyesi tarafından Yenişehir Kültür Caddesinde gerçekleştirilen otomobil slalom gösterisine kadınlar da katıldı. Sürücülerin kıyasıya mücadele ettiği gösteriyi vatandaşlar ilgiyle izledi.
     Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu İl temsilcisi Veysi Dizdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, gösterinin 2 ayrı kategoride yapıldığını kaydetti.
     Gösteriye 22 sürücünün katıldığını ifade eden Dizdaroğlu, 2 yıldır Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Mardin Valiliği ve Mardin Belediyesi tarafından Mezopotamya rallisi düzenleniyor. Bizler de sponsorlarımızın desteğiyle bir slalom şöleni düzenledik. Bayanlar kategorisi ve erkekler kategorisi olmak üzere iki ayrı sınıfta yarış yapılıyor. Bin 600 cc motorlarımızla yarışlarımızı yapmaktayız diye konuştu.
     Mardin Belediyesi Kültür İşleri Sorumlusu Hamdiye Ercan da kadınların gösteriye katılmasından mutluluk duyduklarını belirtti.
     Bu tür etkinliklerin devam edeceğini dile getiren Ercan, 21 Kasım Mardin Onur Günü dolayısıyla bir takım etkinlikler düzenledik. Bunlardan bir tanesi okullar arası halı saha turnuvasıdır. Bugünde otomobil slalom gösterilerimiz yapılıyor. Sponsorlarımız var. Onlara teşekkür ediyoruz dedi.
     Gösteriye katılan İrem Yıldırım da erkek sürücülerden daha dikkatli olduklarını ve kurallara daha iyi uyduklarını savundu.
     Kentin tanıtımı için spora daha fazla ilgi gösterilmesini istediklerini belirten Yıldırım, Bu tür etkinliklerin Mardinde daha fazla olmasını sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Tanıtım amacıyla uluslararası platformda yer almasını, spora daha fazla ilgi gösterilmesini diliyorum. Bizler profesyoneliz. İddialıyız. Kurallara uyuyoruz. Bayanlar kurallara daha fazla uyuyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardinde otomobil slalom şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER