Mardinde kaçakçılık olayları

Mardinde kaçakçılık olayları -Ocak ayındaki operasyonlarda 46 kişi gözaltına alındı


MARDİN (A.A) - Mardin merkez, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde kaçakçılık olaylarına karıştıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyonlarda 46 kişi gözaltına alındı.
     Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ocak ayında Mardin merkez, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde sigara, cep telefonu, emtia, akaryakıt ve insan kaçakçılığı yapan kişilere yönelik 32 operasyon düzenlendiği kaydedildi.
     Operasyonlarda yasa dışı yollarla Türkiyeye sokulan 26 bin 950 paket gümrük kaçağı sigara, 424 cep telefonu, 63 hafıza kartı, 36 şişe tarım ilacı, 336 adet kozmetik malzemesi, 4 fotoğraf makinesi, 8 adet araç lastiği, 224 kilogram çay ve bin 457 litre motorin ele geçirildiği bildirilen açıklamada, şöyle denildi:
     Kızıltepe ilçesinde de piyasaya sahte para süren 2 kişi üzerinde yapılan aramada 536 adet 100 ABD doları ele geçirildi. Uyuşturucu madde kaçakçılığının önlenmesine yönelik düzenlenen 6 operasyonda da 29 kilo 339 gram kubar esrar ve 8 kilo 700 gram toz esrar bulundu. Silah kaçakçılığına yönelik olarak da Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde yapılan 4 operasyonda 17 tabanca, 26 şarjör ve 105 mermi ele geçirildi.
     Açıklamada, olaylarla ilgili gözaltına alınan 46 kişiden 11inin tutuklandığı bildirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardinde kaçakçılık olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER