Mardinde çocuklara fotoğraf eğitimi

Mardinde çocuklara fotoğraf eğitimi


MARDİN (A.A) - Mardinde, 2 bin 400 çocuğa fotoğraf eğitimi verilecek.
     Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Müdürü Gani Tarkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabancı Vakfının desteğiyle ziyarete açtıkları Seyreyle Ara Güler Mardinde Sergisi kapsamında düzenlenen çocuk eğitimlerine devam edildiğini belirtti.
     Tarkan, yapılan eğitimlere katılan 7 ile 14 yaş arasındaki çocukların, fotoğraf sanatı aracılığıyla yeni bir bakış açısı kazandığını ve fotoğraf teorisine ilişkin bilgiler de edindiğini kaydetti.
     Kent merkezinde, 2 bin 400 çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Tarkan, şunları söyledi:
     Kasım 2011de ziyarete açılan ve Mayıs 2013 tarihine kadar uzatılan Seyreyle Ara Güler Mardinde Sergisi kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullardan gelen öğrencilerimiz bu eğitimlere katılıyor. Öğrencilerimize interaktif teknikler kullanılarak, sergi gezisini içeren fotoğrafa nasıl bakacakları ve Ara Gülerin fotoğraflarını nasıl yorumlayacaklarına ilişkin eğitim programları veriliyor. Bu eğitim programlarımız, 16 Nisan 2013e kadar devam edecek. Sabancı Vakfı sponsorluğunda yürütülen eğitim programlarımıza 2 bin 400 öğrencinin katılmasını bekliyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Mardinde çocuklara fotoğraf eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER