Mardinde Sanat Hareketleniyor etkinliği

Mardinde Sanat Hareketleniyor etkinliği -AB Uluslararası Kültür Merkezlerinin organize ettiği etkinliğin Mardin ayağı başladı


MARDİN (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Uluslararası Kültür Merkezlerinin organize ettiği Sanat Hareketleniyor etkinliğinin Mardin ayağı başladı.
     Avrupa Kültür Günleri kapsamında Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Mardinde eş zamanlı yapılan etkinliğin Mardin bölümü Artuklu Üniversitesi Vali Koçaklar Salonunda yapıldı.
     Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Mardin Sinema Derneğince desteklenen etkinliğin açılış töreninde konuşan British Council Türkiye Direktörü Margaret Jack, programın amacının AB sanatçılarının çalışmalarını Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tanıtmak ve kültürel yakınlaşmaya katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
     Avrupada genel anlamda kültürel faaliyetlere büyük değer verildiğini ifade eden Jack, Etkinliğin amacı, 6 farklı şehirde Avrupa sanatını tanıtmaktır. Burada kültürel faaliyetlerin temsilcisi Mardin şehridir. Bu anlamda Mardinin çok özel yeri var. Bunu da Mardinlilere söylemek istiyorum dedi.
     Mardin Sinema Derneği Başkanı Mehmet Hadi Baran ise etkinlik kapsamında çok önemli yönetmenlerin ve sinemacıların filmlerini izleyeceklerini belirterek, Bugün başlayan ve 18inde bitecek olan bu etkinliği aslında açık hava sinemamızda yapacaktık. Ancak hava şartlarından yapamadık. Etkinliğe destek vererek salonlarını bize açtıkları için Artuklu Üniversitesine teşekkür ediyoruz. Tüm insanlarımızı etkinliklerimizi izlemeye davet ediyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, davetliler Teldeki Kuş filmini izledi
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Mardinde Sanat Hareketleniyor etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER