Maraş olaylarının 34. yılı

Maraş olaylarının 34. yılı -ABF Genel Başkanı Özel: -Kimden gelirse gelsin, nereden gelirse bütün katliamları kınıyor ve lanetleniyorum


ADANA (A.A) - Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Selahattin Özel, Kimden gelirse gelsin, nereden gelirse bütün katliamları kınıyor ve lanetleniyorum dedi.
     Özel, Alevi Kültür Derneği Adana Şubesinde Maraş olaylarının 34. yılı nedeniyle düzenlenen panelde, Alevilere yönelik insan hakkı gasbına, haksızlığa ve hukuksuzluğa nerede olursa olsun karşı olduğunu söyledi.
     Alevilerin inanç özgürlüğü istediğini ancak bundan dolayı tarihte pek çok acı olay yaşadıklarını savunan Özel,(Yeniden mezhepçilik mi icat ediyorsunuz, yeniden ırkçılık mı icat ediyorsunuz-) denildi ve başımıza gelmeyen kalmadı ifadesini kullandı.
     Kahramanmaraştaki olayların Katliam olduğunu dile getiren Özel, şunları kaydetti:
     Kimden gelirse gelsin, nereden gelirse bütün katliamları kınıyor ve lanetliyorum. Bunun arkasında kim olursa olsun, ırk, cins, milliyet fark etmeden kınıyorum. Katliamların hepsi lanetliktir... Hepimiz Allaha inanıyorsak, sen öyle inanırsın, ben bu şekilde inanırım. Kimse kimsenin inancına ipotek koyup, baskı yapamaz. Bunun çözümü de laik, demokratik ve özgürlükçü bir anayasadan geçer.
     Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Engin Gündük ise Alevilerin bütün tarihinin katliamlarla anıldığını iddia ederek,Bu katliamların yapılış şekline baktığımızda değil insana, hiçbir şeye yakışmayacak biçimdedir dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Ömer Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Maraş olaylarının 34. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER