Manda yetiştiricileri birlik oldu

Manda yetiştiricileri birlik oldu


BARTIN (A.A) - Bartın Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliğinin genel kurul toplantısı yapıldı.
     Bartın Valisi Bülent Savur, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonundaki genel kurulda yaptığı konuşmada, ülkede mandacılığın geçmiş yıllarda önemli yer tuttuğunu ancak bunun zamanla yok olma aşamasına geldiğini söyledi.
     Son yıllarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ciddi destekleriyle mandacılığın gelişme ivmesi yakaladığını ve ülkede sanayi sektöründe hizmet veren işadamlarının dahi tarımsal ve hayvansal yatırımlara yöneldiğini ifade eden Savur, şöyle konuştu:
     Bir de geçmişte ulaşımdaki zorluklar, teknoloji yetersizliği gibi nedenlerle üretimin yerinde ve gününde tüketilmesi gibi gereklilikler ortaya çıkabiliyordu. Ama bugün bırakın evlerdeki buzdolabını artık büyük soğuk hava depoları, soğuk hava depolu nakil araçları var. Manda sütünden elde edilen gıdalar en çok talep edilenlerdir. Sizler bu birliği kurarak önemli bir iş başardınız ama henüz yolun başındasınız. Ben valiniz olarak, her türlü taleplerinize açığım. Birlik yönetimince üretilecek tüm projelerin destek ve takipçisi olacağıma söz veriyorum. Özellikle projeler konusunda birliğinizden ciddi beklentilerim var. Manda yoğurdunda marka olduğumuzu yeniden hatırlayıp yaşayacağız. Birlikte hareket etmek zordur. Üretmenin, başarmanın keyfini beraber yaşayacağız. Geçmişte mandacılıkta ve manda yoğurdunda marka olan Bartını yeniden marka yapacağız
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsettar Bayram da genel kurulunu yapan birliğin, Bartında çiftçiliğin ve mandacılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyleyerek Ülkemizde 18 olan manda yetiştiriciliği birliği bugün kuruluş genel kurulu yapılan birliğimizle 19a çıkacaktır. Bakanlığımızca manda başına 300 lira ile 600 lira arasında destek de verilmektedir. Bildiğiniz gibi manda sütünden elde edilen ürünler aranan bir üründür. Mandacılık ve manda ürünleri konusunda yeniden marka olabileceğimize inanıyorum. İlimiz de bu anlamda bu sektöre uygun bir alandır. Bugün sadece birliğin kuruluşunda değil, kuruluşun ardından da birlikte olacağız, birlikte projeler hazırlayacağız diye konuştu.
     Genel kurulda Hasan Gül başkanlığındaki yönetim Ömer Çetin, Tevfik Öztürk, İbrahim Yemenici, Ramazan Bozkurt, Naim Maviçiçek ve Bahattin Çolaktan oluştu.
     Genel kurula Belediye Başkanı Cemal Akın, TSO Başkanı İsmail Toksöz ile manda üreticileri katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Manda yetiştiricileri birlik oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER