Manda eti üretimi desteklenecek

Manda eti üretimi desteklenecek


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Et üretimi amacıyla faaliyet gösteren manda yetiştiricilerinin, başvuru şartlarını yerine getirerek IPARD Programı hibe destekleri için başvurabilecekleri bildirildi.
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar Koordinatörü Metin Şehitoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin önemli manda üretim merkezlerinden birinin de Afyonkarahisar olduğunu belirterek, manda eti üretiminin hibe destekleri kapsamında değerlendirilmesi için çalışma başlattıklarını ifade etti.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle çeşitli girişimlerde bulunduklarını aktaran Şehitoğlu, bu girişimlerin sonuç verdiğini ve manda eti üretiminin desteklenebileceği kararına vardıklarını kaydetti.
     Şehitoğlu, gelecek başvuru çağrı dönemlerinde, et üretimi amacıyla faaliyet gösteren manda yetiştiricilerinin, başvuru şartlarını yerine getirerek, IPARD programı hibe destekleri için başvurabilme imkanına kavuştuklarını vurguladı.
     Şehitoğlu, hibe desteklerine başvurmak isteyen manda yetiştiricilerinin, TKDK İl Koordinatörlüğü Yardım Masasına müracaat ederek detaylı bilgi alabileceklerine de değindi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Manda eti üretimi desteklenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER