Manavgat Toplum Destekli Ruh Sağlığı Merkezi

Manavgat Toplum Destekli Ruh Sağlığı Merkezi hizmete girdi


ANTALYA (A.A) - Manavgat Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Toplum Destekli Ruh Sağlığı Merkezi hizmete girdi.
     Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Kuru, yaptığı açıklamada, Türkiyenin çeşitli yerlerinde örnekleri bulunan Toplum Destekli Ruh Sağlığı Merkezi için bir süre önce müracaat yaptıklarını belirtti.
     Müracaatlarının onaylanmasının ardından Sorgun Mahallesi eski Kemer yolunda bulunan bir binayı kiralayarak hazır hale getirdiklerini anlatan Kuru, Ardından Manavgat Toplum Destekli Ruh Sağlığı merkezimizi dün itibarıyla hizmete açtık. Merkezde psikiyatri uzmanı, psikolog, sosyal hizmetler uzmanı ve iki hemşire görev yapacak dedi.
     Kuru, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psiko sosyal destek hizmeti verilmesi, hastaların takip ve tedavilerinin yapılması, gerektiğinde evde takip, tedavi ve hasta aile eğitimi hizmetlerini yürüttüğünü kaydederek, Merkez, ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara sunulan ruh sağlığı hizmetini bir bütün olarak değerlendirmekte ve bu kişilerin hizmetten en iyi şekilde yararlanması için ekip anlayışı ile her türlü önlemi almaktadır. Bağlı olduğu sağlık tesisi ve diğer ilgili kuruluşlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışmakta, rehabilitasyon konusunda hastaların özelliklerine uygun psiko sosyal destek programları geliştirerek rehabilitasyon sürecinin devamını sağlamaktadır diye konuştu.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgat Toplum Destekli Ruh Sağlığı Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER