Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda:

Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda: -"Eğitime yapılan yardımlar ülkemize kar olarak dönecektir"


BATMAN (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eğitime yapılan yardımların Türkiyeye kar olarak döneceğini söyledi.
     Şimşek, Zambak Yayın Grubunun ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak amacıyla yaptığı bağış dolayısıyla Sakarya İlköğretim Okulunda düzenlenen törende, vatandaşları Kürtçe selamladı.
     Eğitimi önemsediklerini, bütçenin beşte birini eğitime ayırdıklarını kaydeden Şimşek, sivil toplum kuruluşlarının da yardımlarının değerli olduğunu anlattı.
     Batmanda okul sayısını ikiye, öğretmen sayısını üçe katladıklarını ifade eden Şimşek, "Eğitime yapılan katkı ülkemize kar olarak dönecektir. Kimse Yok mu Derneği, takdir edilmesi ve desteklenmesi gereken çalışmalar yapıyor. Zambak Yayın Grubunun da dernek aracıyla yapacağı 700 bin lira destek çok önemli" şeklinde konuştu.
     Kimse Yok mu Derneği Başkan Yardımcısı Metin Çetiner ise 9 yılda 40 şube açtıklarını, 97 ülkeye ulaştıklarını vurgulayarak, "Din, dil, ırk ayrımı yapmıyoruz. Kendi ellerimizle yardımları götürüyoruz" diye konuştu.
     Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan ve Çetinerin, Şimşeke bağış çekini vermesinin ardından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Yılmaz Ekinci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER