Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda:

Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda: -Çözüm süreciyle bölge şahlanacak, ayağa kalkacak -Hepimizin sürece sahip çıkması lazım


BATMAN (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm süreciyle Güneydoğu Anadolu Bölgesinin şahlanacağını söyledi.
     Şimşek, Batman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) üretim yapan bazı fabrikalarda incelemelerde bulunarak, Ziya Gökalp Mahallesindeki 24 derslikli endüstri meslek lisesinin temel atma törenine katıldı.
     Şimşek, törende yaptığı konuşmada, geçmişte bölgeye ciddi teşvikler verildiğini ancak hiçbirinden sonuç alınamadığını belirterek, Çünkü geçmişte bu bölgede huzur, güven ve istikrar yoktu. İnşallah çözüm süreciyle bölgemizde huzuru, güveni, istikrarı tesis edeceğiz dedi.
     Batman OSBdeki bir fabrikada fırın, makine ve ekipmanlarının üretilip ihraç edildiğine dikkati çeken Şimşek, şöyle konuştu:
     Görüyoruz ki Batman büyüyor ve gelişiyor. Çözüm süreciyle bölge şahlanacak, ayağa kalkacak. Bu güzel ülkemiz, Türkiye ayağa kalkacak. Yeniden bir çıkışa geçecek. Nasıl ki 2002den sonra Türkiyede siyasi istikrarla, güven ortamıyla, doğru politikalarla, yasal reformlarla büyük bir çıkış yaşadıysa şimdi tekrar bir çıkışın eşiğindeyiz. Eskiden verimsiz alanlarda heba edilen kaynakları, şimdi ülkenin kalkınması, istihdamı, yatırım ve ihracatı için harcıyoruz.
     Nasıl ki Türkiye son 10 yılda dünyanın gelişmiş ülkeleriyle arayı hızla kapattıysa, şimdi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi de Türkiyenin gelişmiş illeri ile arayı kapatıyor. Bu da Türkiyenin batısıyla arayı kapatmasını hızlandıracak.
     Şimşek, çözüm süreciyle Türkiyenin çok farklı bir noktaya geleceğini ifade ederek, Bu bölge, Orta Doğunun tamamı, aslında yeterince gözyaşı, kan gördü. Artık bu bölgenin de Orta Doğunun da barışa, huzura ihtiyacı var. Bunun içinde ne gerekiyorsa yapıyoruz. Hepimizin bu sürece sahip çıkması lazım. Hepimizin bu yatırımlara sahip çıkması lazım diye konuştu.
    
     -Batman Belediyesini ziyaret etti-
    
     Törenin ardından Batman Belediyesini ziyaret eden Şimşek, Başkan Vekili Serhat Temel tarafından karşılandı. Şimşeke Kürtçe, Türkçe ve İngilizce kitap ile kilim hediye edildi.
     Şimşek, belediyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye Başkan Vekili Temele nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, kente yaptığı hizmetler, misafirperverliği ve yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti.
     Batmanın gelişmesi, kalkınması için hepimizin üzerine düşen görevler var diyen Şimşek, şunları kaydetti: Hep birlikte çalışıp Batmanımızı, bölgemizi daha ileri noktalara getirme noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Beraber yapmamız gereken birçok konu var. Özetle Batmanı, Batmanın sorunlarını değerlendirmelerimizi, tespitlerimizi görüşme imkanı bulduk.
     Temel ise Şimşekin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiyede yeni bir sürecin başladığını söyledi.
     Fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Temel, İnanıyorum ki ilerleyen bu sürecin sonunda Türkiye ve insanlar kazanacak ama biz daha çok Batman boyutunu konuştuk. Önümüzdeki yıllarda neler planlayacağımızı, hem kentsel hem sosyo-kültürel anlamda neler yapabileceğimize ilişkin görüş alışverişinde bulunduk ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER