Malatyalı kadınlara enerji verimliliği anlatıldı

Malatyalı kadınlara enerji verimliliği anlatıldı


MALATYA (A.A) - Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi kadınlara, enerji verimliliği anlatıldı.
     Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda düzenlenen konferansı, Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Temsilcisi Şahin Özmarasalı verdi.
     Evlerde elektrik tüketimi konusunda bilgi veren Özmarasalı, yapılan araştırmalarda elde edilen sonuçlara göre, konutlardaki enerjinin yaklaşık yüzde 85ini ısıtma ve sıcak su sağlama amacıyla tüketildiğini, diğer kısmının da aydınlatma ve elektrikli ev eşyalarında kullanıldığını söyledi.
     Beyaz eşya ve elektrikli ev aleti alırken cihazın üzerinde bulunan enerji etiketine dikkat edilmesi uyarısında bulunan Özmarasalı, mutlaka A, A+ ve A++ beyaz eşyaların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.
     Günlük olarak kullanılan buzdolabı, ütü, çamaşır makinesi, bulaşık makinelerinin kullanımında enerji tasarrufu sağlanabilmesi için pratik bilgiler veren Özmarasalı, beyaz eşyalarda her daim ekonomik programları kullanmanın önemli olduğunu, bu sayede su ve elektrik tasarrufunun da yapılabileceğini dile getirdi.
     Özmarasalı, evlerde, iş yerlerinde enerji tasarrufu adına atılan küçük adımların, ülkenin geleceği için önemli olduğuna dikkati çekerek, Verimli kullandığımız takdirde, enerji geleceğimizdir dedi.
     Enerji tasarrufuyla ilgili kısa film sunulan programın sonunda kadınlara tasarruflu ampul dağıtıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyalı kadınlara enerji verimliliği anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER