Malatya TSO Başkanı Erkoç: Hizmet ve

Malatya TSO Başkanı Erkoç: Hizmet ve prim bildirge süresi, ay sonuna kadar ertelenmelidir


MALATYA (A.A) - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ocak 2013 dönemine ilişkin Aylık Hizmet ve Prim Bildirgesinin verilme süresinin, ay sonuna kadar ertelenmesi gerektiğini belirtti.
     TSO Başkanı Erkoç, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın geçen hafta Mardinde 5084 sayılı kanunla ilgili verdiği müjde sonrası iş dünyası olarak heyecanlandıklarını vurguladı.
     Erkoç, bu müjdeye rağmen, bu günlerde yasal olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) gönderilmesi gereken Aylık Hizmet ve Prim Bildirgesinin verilme süresinin ertelenmemesi durumunda iş dünyasının mağdur olacağını savundu.
     5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkında Kanun ile ilgili düzenlemenin en kısa zamanda yapılmasını beklediklerini kaydeden Erkoç, İş yerlerimizin bu konuda yaşanacak olumsuzluklarla karşı karşıya kalmaması için bu konudaki yasal düzenlemenin TBMMde bir an önce ele alınarak yasalaşmasını başta Sayın Başbakanımız olmak üzere hükümetten talep etmekteyiz. Ayrıca bu konuda yasal düzenleme yapılıncaya kadar SGK tarafından Ocak 2013 dönemine ilişkin Aylık Hizmet ve Prim Bildirgesinin verilme süresinin ay sonuna kadar ertelenmesini bekliyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya TSO Başkanı Erkoç: Hizmet ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER