Malatya nikah sarayının temeli 10 Mayısta

Malatya nikah sarayının temeli 10 Mayısta atılacak


MALATYA (A.A) - Malatya Belediyesince yapılacak nikah sarayının temeli, 10 Mayısta atılacak.
     Malatya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 27 dönümlük arazide kurulacak nikah sarayı, Fahri Kayahan bölgesinde inşa edilecek.
     Yeni nikah sarayında bin 300 metrekare genişliğinde 750 kişilik büyük salonla her biri 290 metrekare ve 185 kişilik 2 küçük salon yer alacak. Büyük salonda yemekli nikahlara olanak sağlanırken, küçük salonlar törenli nikahlara imkan tanıyacak nitelikte olacak. .
     Törensiz nikah kıymak isteyenler için de nikah sarayında 55 metrekarelik bir salon bulunacak. Nikah sarayının arka cephelerine yemek ve düğün organizasyonlarına ait işyerlerinin kurulması planlanan 8 dükkan yerleştirilecek. Nikah sarayında 150 araçlık bir otopark alanı da oluşturulacak.
     Belediye Başkanı Ahmet Çakır, farklı mimarisiyle nikah sarayının Malatyanın sembol eserleri arasında yerini alacağını belirterek, "Bu projeyi Malatyaya kazandırmanın heyecanını tüm vatandaşlarımızla birlikte paylaşmak istiyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlunun katılımıyla düzenlediğimiz temel atma törenine tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Malatya nikah sarayının temeli 10 Mayısta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER