Malatya Kent Konseyi, engellilik bilinci için

Malatya Kent Konseyi, engellilik bilinci için kitap dağıtıyor


MALATYA (A.A) - Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi, 23. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarında, Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri (MOTAŞ) işbirliğiyle Anadolu Özel Çocuklar Derneği tarafından hazırlanan Engelli Değilim Engellenenim adlı kitabı ücretsiz dağıttı.
     Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Soner Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, kitapta birbirinden ilginç hayat hikayeleri ve güzel anıların yer aldığını belirtti.
     Engellilerin sosyal, kültürel ve istihdam başta olmak üzere birçok alanda sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, bu sıkıntıların ortadan kalkmasıyla engelli vatandaşların da üretim hayatında daha aktif bir rol alabileceklerini vurguladı. Yılmaz, Kent Konseyi Engelliler Merkezi olarak engelli vatandaşlarımıza çeşitli alanlarda kurslar, seminerler ve danışmanlık hizmetleri vererek onlara destek olmaya çalışmaktayız ifadelerini kullandı.
     Yılmaz, Türkiyenin farklı illerinde yaşayan engelli insanların yaşadıkları sıkıntıları ve güzel anılarının kaleme alındığı Engelli Değilim Engellenenim adlı kitabı, engeli vatandaşların sorunlarına daha yakından tanıklık etmek, sorunları hakkında farkındalık oluşturmak ve empati yolu ile onları daha iyi anlamak için MOTAŞ işbirliğiyle dağıttıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya Kent Konseyi, engellilik bilinci için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER