Malatya kayısısına uluslararası tanıtım

Malatya kayısısına uluslararası tanıtım -AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın, yurt dışı gezilerinde görüştüğü kişilere kayısı ikram edeceği bildirildi


MALATYA (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın yurt dışı gezilerinde görüştüğü kişilere kayısı ikram edeceği bildirildi.
     Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği Başkanı Erhan Soğukpınar, yaptığı yazılı açıklamada, Egemen Bağıştan Malatya ziyaretinde, yurt dışı gezilerinde, tıpkı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özalın yaptığı gibi mevkidaşlarına Malatya kayısısı ikram etmesini talep ettiklerini hatırlattı.
     Bakan Bağışın da bundan memnuniyet duyacağını söylediğini ifade eden Soğukpınar, şunları kaydetti:
     Daha sonra kendisine bu talebimizi elektronik postayla tekrar ilettik. Geçtiğimiz hafta Sayın Bakanımızın Özel Kalem Müdürlüğü, kendisinin talimatlarını bize yazılı ve sözlü olarak iletti. Yazıda, Sayın Erhan Soğukpınar, 12 Ocak 2013 tarihinde Sayın Bakanımıza göndermiş olduğunuz elektronik postaya, Sayın Bakanımız olumlu yaklaşmış ve yurt dışı seyahatlerinde görüştüğü kişilere kayısı armağan edilmesi talimatını vermiştir şeklinde belirtiliyordu. Sayın Bakanımızın kayısı için göstermiş olduğu duyarlılığa Malatya ve ülkemiz adına çok teşekkür ediyoruz.
     Bu konuda hemen girişimlere başladıklarını belirten Soğukpınar, konuyu Malatya Valisi Vasip Şahine, Kuru Meyve Tanıtma Grubu Başkanı Elia Alharala, Malatya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoça ve Ege İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Sezmen Alpere bildirdiğini ve bu konuda yapılması gerekenlerle ilgili görüştüğünü aktardı.
     Soğukpınar, görüştüğü yetkililerden de olumlu cevap aldığını, Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Elia Alharalın AB Bakanlığı ile iletişime geçip bu konuda gerekeni yapacağını söylediğini kaydetti.
     Erhan Soğukpınar, bu konuda AB Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ile koordinasyonu sağlayabileceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya kayısısına uluslararası tanıtım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER