Malatya Hükümet Konağının bahçesinde faaliyet

Malatya Hükümet Konağının bahçesinde faaliyet gösteren işletmenin tahliyesi yapıldı


MALATYA (A.A) - Restorasyonu yapılan Malatya Hükümet Konağının bahçesinde yapılacak çevre düzenlemesi nedeniyle burada faaliyet gösteren işletmenin tahliyesi yapıldı.
     Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Hükümet Konağı Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kültür ve tabiat varlığı olarak tescil edildi.
     Konağın çevre koruma bandı olduğu belirtilen bahçesinde, 33 yıldır 3-5 sene aralıklarla sözleşme yapılarak faaliyet gösteren ticari işletmenin kira sözleşmesi sona erdi.
     Malatya Valiliği Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan bahçenin artık hiçbir ticari kurum veya kuruluşa kiralanmamasını kararlaştırdı.
     Restorasyonu yapılan Hükümet Konağının bahçesinde çevre düzenlemesi yapılacağından yeni plan ve proje dahilinde buranın ne mevcut kiracıya ne de yeni bir müstecire kiralanabilmesi mümkün olmayacak. Bahçe hiçbir ticari amaca hizmet etmeksizin, estetik değerler göz önünde bulundurularak tüm vatandaşların ortak istifade edeceği bir şekilde düzenlenecek.
     Belediye ile yapılan mutabakat doğrultusunda bahçenin etrafındaki yollar genişletilerek, bölgedeki trafik sıkışıklığının önüne geçilecek.
     Bu çerçevede kiracı olan işletmeye bahçeyi boşaltması için aylar öncesinden tebligat yapıldı ve ilgili işletmenin tahliyesi gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya Hükümet Konağının bahçesinde faaliyet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER