Malatya AK Parti milletvekilleri Fındıklı ve

Malatya AK Parti milletvekilleri Fındıklı ve Özden, Gazeteciler Cemiyetine ziyaret


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ile Ömer Faruk Öz, Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
     Milletvekili Fındıklı, ziyarette yaptığı konuşmada, basının önemine işaret ederek, kentin gelişmesinde ve büyümesinde basının önemli bir rolü bulunduğunu söyledi. Malatyanın açık ve şeffaf bir topluma doğru gittiğini dile getiren Fındıklı, herkesin düşüncelerini özgür bir şekilde ifade edebildiğini belirtti.
     Basının sürdürülebilir olması için birkaç kuruluşun bir araya gelmesi gerektiğine işaret eden Fındıklı, böylece daha etkili, daha güçlü yapılar oluşabileceğini vurguladı. Malatyada ulaşım, sağlık, eğitim gibi konularda yapılan çalışmalara da değinen Fındıklı, Malatya, hizmetler açısından son 10 yılda hak ettiği hizmetleri alıyor. Eksikliklerini hızla tamamlıyor dedi.
     Malatya Devlet Hastanesinin yıkılacağı yönündeki tartışmaları da hatırlatan Fındıklı, hastane yapılırken Merkeze hastane mi yapılır- yönünde eleştirilerde bulunanların şimdi bunun yıkılmasına karşı çıktıklarını ifade etti. Malatya Devlet Hastanesi binasının çok eski bir yapı olduğunu dile getiren Fındıklı, eski yapılarda hastane mikroplarının üreyebileceğini söyledi. Fındıklı, Orası devam etsin denmesinin mantığı yok. Aksine bir an evvel yıkılması lazım. Hatta bir süre zemini kireçlenip bekletilmeli diye konuştu.
     Öz de Malatyada ekonomi, ulaşım ve sağlık gibi alanlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
     Kent büyüdüğünü ve her geçen gün geliştiğini dile getiren Öz, hizmetlere ilişkin ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını vurguladı.
     Sivil toplum kuruluşlarını da yapılması gerekenler konusunda kendilerini yönlendirmeleri gerektiğini belirtti. Öz, Bundan sonra hızlı treni bir an önce Malatyaya getirmek, İskenderun Limanına giden raylı sistemin bir an önce rehabilite edilmesi konuları var. Hizmetlerin hiçbiri durup dururken olmuyor, iteleyerek, kovalayarak oluyor dedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Malatya AK Parti milletvekilleri Fındıklı ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER