Malatyadan kısa kısa

Malatyadan kısa kısa -Ruhlar Gelirse adlı oyun, Malatyada seyirciyle buluşacak


MALATYA (A.A) - Antalya Devlet Tiyatrosu, Malatyada Ruhlar Gelirse adlı iki perdelik oyunu sahneleyecek.
     Malatya Devlet Tiyatrosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ali Meriçin yönettiği, Süheyla Çöllü, Senem Şahin ve Sedat Mayadağın başrollerini paylaştığı oyunda, ünlü bir yazar olan Charlesin yeni yazacağı roman için malzeme toplamak üzere evinde karısı Ruth ile bir ruh çağırma seansı düzenlemesi anlatılıyor.
     Charlesin yıllar önce ölen ilk karısının ruhunun eve gelmesiyle başlayan komik olayların konu edildiği oyun, 25 Ocak Cuma günü saat 20.00de ve 26 Ocak Cumartesi günü saat 14.00 ve 20.00de sahnelenecek.
    
     -Malatya Belediyesinin altyapı çalışmaları
    
     Malatya Belediyesi, bir yıllık altyapı çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Su Kanalizasyon Müdürlüğü, eski içme suyu hatlarının büyük bir bölümünü çelik borularla değiştirdi. Belediye bu çerçevede, geçen yıl toplam 27 bin 536 metre içme suyu şebeke hattı döşedi, şehrin değişik bölgelerinde çeşitli çaplarda 24 bin 976 metre kanalizasyon şebeke hattı kurdu.
     Yağmur sularıyla oluşabilecek taşkınları azaltmak ve bu suları drenaj kanallarına bağlayarak çiftçilere sulama suyu olarak geri dönmesini sağlamak amacıyla yağmur drenaj kanalları yapmaya devam eden belediye, geçen bir yılda 18 bin 40 metre yağmur suyu drenaj kanalları yaptı. Bu kanalların daha sağlıklı çalışması için yıl içinde 3 bin 395 adet yağmur mazgalının temizliği yapıldı.
     Kentte sağlıklı bir çevrenin oluşmasında önemli bir rol üstlenen Atık Su Arıtma Tesisinde 2012 yılında 28,5 milyon metreküp atık su arıtıldı. Arıtılan suyun bir kısmı Boran Toygar bölgesinde bulunan 400 dönümlük arazinin sulanmasında kullanılırken, geri kalan su ise Karakaya Baraj Gölüne verildi.
     Çıkan 21 bin 983 ton çamurun ise büyük bir bölümü çiftçilere gübre olarak dağıtıldı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER