Malatyadan kısa kısa

Malatyadan kısa kısa -Antrenörlere sigaranın zararları ve kanser anlatıldı


MALATYA (A.A) - Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) doktorlarından Dr. Serpil Kaya Karadağ, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerine sigaranın zararları ve kanser konulu seminer verdi.
     İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen seminere, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen de katıldı.
     Fındıklı, burada yaptığı konuşmada, antrenörlerin örnek kişiler olduğunu söyledi. Antrenörlerin sigaranın zararları hakkında sporcuları bilinçlendirmelerinin önemine işaret eden Fındıklı, bunun antrenörlerin asli görevlerinin başında geldiğini vurguladı.
     Sigaranın zararlarının anlatıldığı seminerde, Dr. Karadağ, sigara içmenin kanser hastalığıyla bağlantısını slaytlarla anlattı.
    
     -Kayısı Entegre Mücadele eğitimleri başladı-
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından 2013 yılı Kayısı Entegre Mücadele eğitimlerine başlandı.
     İlk eğitim; merkeze bağlı Sütlüce köyünde, mühendis Hayat Çiçek ve tekniker Naci Ertan tarafından verildi. 26 üreticinin katıldığı eğitimde, Kayısı Hastalık ve Zararlıları Entegre Mücadele yöntemleri görüntülü olarak anlatıldı.
     Ayrıca sulama, gübreleme ve budama konularında da bilgiler verilen eğitimde, uzmanlar üreticilerin sorularını da yanıtladı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER