Malatyadaki sahte raporla kürtaj iddiası

Malatyadaki sahte raporla kürtaj iddiası -Aralarında eski İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Önder Çnin de bulunduğu 12 sanıklı davanın ilk duruşması başladı


MALATYA (A.A) - Malatyada, "yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlarla sonlandırdıkları, rüşvet aldıkları" gibi iddialarla, aralarında eski İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Önder Çnin de bulunduğu, 4ü tutuklu 12 sanığın yargılanmasına başlandı.
     Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar, müştekiler, yakınları, müdahil ve sanık avukatlarıyla tanıklar katıldı.
     Önder Çnin avukatları Soner Gökçe ve Niyazi Tokmak, duruşmaların açık olması halinde dosyada sıkıntı oluşabileceğini belirterek, duruşmanın kapalı yapılmasını istedi. Mahkeme Başkanı Orhan Erdim, talebi reddederek, duruşmanın açık yapılmasını kararlaştırdı.
     Sanıkların kimlik tespitlerinin ardından savunmasını veren Önder Ç, kariyerine ilişkin bilgiler verdi. Tutuklu sanıklardan eski Park Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Şeyma Hnin de üniversitede olması halinde profesör olabileceğini, kendisinden bir eksiği bulunmadığını kaydeden Önder Ç; iddianamede yer alan Şeyma Hnin ileri haftalardaki gebelerin kürtajlarını kendisine yönlendirdiği iddiaların mantığa uygun olmadığını savundu.
     Bebeğe yapılan otopsi raporundaki bilgilerin birbiriyle uyuşmadığını savunan Önder Ç, "Olayın komplo olduğunu vurgulamak istiyorum. Baştan itibaren polis olayın içindeydi. Telefon kayıtlarının çoğunun değiştirildiğini biliyorum. Emniyet ve savcılıktaki telefon kayıtları iddianamedekilerle bile farklı" iddialarında bulundu.
     Üzerine atılı tüm suçlamaları reddettiğini belirten Önder Ç, beraat ve tahliyesini talep etti.
     Eski Park Hastanesi Başhekimi Şeyma H. de savunmasında iddianamede 12 haftalık bir gebeliği sonlandırdığına ilişkin bilgiler bulunduğunu, hastanın kendisine kasık ağrısı ve kanama şikayetiyle geldiğini, tıbbi nedenler bulunduğu için hastaya müdahale etmek durumunda kaldığını öne sürdü.
     Tutuklu sanıklardan anestezi teknisyeni Özkan A, tutuklu sanık Mehmet Bnin kendisini arayarak, kız arkadaşının 24 haftalık gebeliği sonlandırmak istediği, bunun için kendisinden yardım istediğini ileri sürdü.
     Malatyada, "yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlarla sonlandırdıkları, rüşvet aldıkları, rüşvete aracılık ettikleri" gibi iddialarla gözaltına alınan Prof. Dr. Ö.Ç., Doç. Dr. Ş.H. ve özel hastanenin iki çalışanı, 3 Ocakta tutuklanmış, 4ü tutuklu 12 sanık hakkında hazırlanan iddianame de Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesince 10 Nisan 2013 tarihinde kabul edilmişti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Malatyadaki sahte raporla kürtaj iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER