Malatyada yeni eğitim öğretim yılı

Malatyada yeni eğitim öğretim yılı


MALATYA (A.A) - Malatyada yeni eğitim öğretim yılında 4 okulun hizmete girdiği, 1 okulun da bu ayın sonunda hizmete gireceği bildirildi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılının geçen pazartesi başladığını hatırlattı.
     Bu eğitim öğretim yılında 4 yeni okulun hizmete girdiğini bir okulun da ay sonunda hizmete gireceğini kaydeden Bulut, şöyle konuştu:
     Beydağı Devlet Hastanesinin arkasında 24 derslikli Malatya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi binasını yeni yaptık. Eğitim öğretime açtık. Öğrenci kayıtlarını aldık. Mahmut Çalık Anadolu Lisesini açtık. Bu Malatyalı iş adamımız Mahmut Çalıkın yaptığı 32 derslikli bir okul. Yemekhanesi ile teslim aldık. Burayı da eğitim öğretime açtık. 9uncu sınıfa 300 öğrenci kaydı aldık. 4 yıl içinde binin üzerinde öğrencisi olacak.
     Hasan Kartalın katkılarıyla yaptırılan Begüm Kartal İlkokulu ve Ortaokulunun birlikte hizmet vereceği binayı da hizmete açtıklarını ifade eden Bulut, burasının da 24 derslikli çok modern bir bina olduğunu belirtti.
     Vilayetlere Hizmet Götürme Birliğinin imkanları ile Milli Egemenlik İlkokulunun bahçesinde yaptırdıkları anaokulunun da hizmete girdiğini anlatan Bulut, Çöşnük Mahallesinde hayırsever iş adamı Yahya Kığılı ve ortağının yaptırdığı 42 derslikli İmam Hatip Lisesini de bu ayın sonunda teslim alıp hizmete açacağız. Buraya 300e yakın öğrenci kaydı aldık. Şu anda Merkez İmam Hatip Lisesi bünyesinde eğitim alıyorlar. Bu ayın sonunda kendi okullarına taşınacaklar dedi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyada yeni eğitim öğretim yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER