Malatyada iş yerlerine Engelli Dostu amblemi

Malatyada iş yerlerine Engelli Dostu amblemi -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bozkurt: Amacımız, engelli vatandaşlarımızın yardım almadan, kendi hayatlarını, istedikleri doğrultuda yaşayabilmelerini sağlamak (Foto


MALATYA (A.A) - Malatyada Engelli Dostu İş Yeri amblemi verilen iş yeri sayısının 61e ulaştığı bildirildi.
     Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde kurulan Engelliler Konseyi, kentte engellilerin rahatlıkla girip çıkabildiği iş yerlerine Engelli Dostu İş Yeri amblemi takıyor.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, amblemini taktıkları bir iş yerinin önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurum bünyesinde kurulan, engellilerin ve Malatyadaki 11 il müdürlüğünün de birer temsilcisi bulanan Engelliler Konseyinin Türkiyede ilk defa yapılan bir çalışmayı başlattığını söyledi.
     Engellilerin rahatlıkla girip çıkabildiği iş yerlerine Engelli Dostu İş Yeri amblemini yapıştırdıklarını kaydeden Bozkurt, bu amblemi gören engellilerin bu iş yerlerine rahatlıkla girip çıkabileceğinin bilincinde olacağını kaydetti.
     Bu şekilde söz konusu iş yerlerinin de takdir edilmiş olduğunu anlatan Bozkurt, Hedefimiz bütün Malatyalı iş yeri sahiplerinin bu amblemi almalarını sağlamak. Amacımız, engelli vatandaşlarımızın yardım almadan, kendi hayatlarını, istedikleri doğrultuda yaşayabilmelerini sağlamak dedi.
     Bozkurt, bugün itibariyle 61inci iş yerine bu amblemi taktıklarını, yıl sonunda bu sayının 100e ulaşmasını istediklerini söyledi. Hidayet Bozkurt, 2013 yılı sonunda Malatyadaki bütün iş yerlerinin bu amblemi almasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
     Engellilerle alakalı yaptıkları çalışmalardan dolayı bakanlık tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirildiklerini ifade eden Bozkurt, bu övgüye layık olarak Malatyada bulunan engellilerin veri envanterini çıkarmak için de çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Envanter çalışmasının yüzde 70ini tamamladıklarını kaydeden Hidayet Bozkurt, Envanter çalışmasında Malatyada ne kadar engelli var- Bu engellilerin engeli nedir- Yardım alıyorlar mı- Bu verileri de derliyoruz. Çalışmamız tamamlanmak üzere. 2 ay içinde verileri kamuoyuyla paylaşmaya başlayacağız diye konuştu.
     Amblem alan iş yerilerinin sahipleri de uygulamayı beğendiklerini söyledi.
     (YET-AHM)
<< Önceki Haber Malatyada iş yerlerine Engelli Dostu amblemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER