Malatyada iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri

Malatyada iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri başladı


MALATYA (A.A) - Malatyada iş adamlarına "İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi" verilmeye başlandı.
     Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) düzenlenen seminerin açılışında konuşan Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, eğitimi Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ile desteklediklerini belirterek, amaçlarının bölgede bu tür faaliyetlerin artması ve desteklenmesi olduğunu söyledi.
     İş sağlığı ve güvenliği açısından Türkiyenin iyi durumda olmadığını kaydeden Erkoç, dünyada en fazla iş kazası olan 3. ülke olan Türkiyede günlük ortalama 172 iş kazası yaşandığını, bunların 4ünün ölümle, 5inin iş görmezlikle neticelendiğini ifade etti.
     Kendisine dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefini koyan bir ülke için bu durumun hoş olmadığını belirten Erkoç, "Ülke olarak iş sağlığı ve güvenliği noktasında gereken tedbirleri almamız gerekiyor. Bu çerçevede geçen yıl haziran ayında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıkarılarak yürürlüğe girdi. Bu konuda eğitime de ihtiyacımız var çünkü ülkemizde son 12 yılda yaklaşık 11 bin kişi iş kazasında hayatını kaybetmiş. Bu kazaların ayrıca ekonomimize de ciddi kayıpları söz konusu. Dünyada söz sahibi olacaksak bunları en asgariye çekmemiz, Avrupa standartlarına getirmemiz lazım" diye konuştu.
     FKA Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop ise ajans olarak beşeri sermayeye yapılan yatırımı önemsediklerini, bu çerçevede bazı eğitimleri desteklediklerini söyledi. Bu desteklerin uzun vadede de olsa kendilerine geri döneceğini kaydeden Öztop, bu eğitimler aracılığıyla 4 bin kişinin değişik konularda kendilerini geliştirmelerine vesile olduklarını aktardı.
     Konuşmaların ardından Türk Standartları Enstitüsü İl Müdürü Eraslan Yılmaz, 75 iş adamına seminer verdi. 5 gün sürecek eğitimlerin ardından katılımcılara sertifika verileceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER