Malatyada il spor merkezlerinin açılış töreni

Malatyada il spor merkezlerinin açılış töreni yapıldı


MALATYA (A.A) - Malatyada il spor merkezlerinin açılış töreni yapıldı.
     Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Kontrolörü Necdet Ayaz, il spor merkezlerinin çocukların ve gençlerin gelişimine büyük katkı sağladığını söyledi.
     Gençlerin topluma ve millete faydalı bireyler olabilmesi, zararlı alışkanlıklardan uzak durması ve boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilmesi için spora yönlendirilmeleri gerektiğini ifade eden Ayaz, kurum olarak bu düşünce doğrultusunda okullar tatil olduktan sonra il spor merkezlerini açtıklarını kaydetti.
     Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Memnune Denizhan ise çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, onlara sporu sevdirmek, sporu bir yaşam biçimi haline getirerek, onların zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak ve ruhen sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla il spor merkezlerini açtıklarını belirtti.
     Yeni neslin erdemli yetişmesini istediklerini kaydeden Denizhan, Okulların tatile girdiği şu günlerde çocuklarımızın yılın stres ve sıkıntısından kurtularak, rahatlamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda spor kulüplerinin altyapısını oluşturmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da il spor merkezlerini açıyoruz diye konuştu.
     Denizhan, 24 branşta 2 bin 993 sporcunun il spor merkezlerine kayıt yaptırdığını belirtti.
     Tören, halk oyunları, tekvando ve jimnastik gösterileriyle sona erdi. İl spor merkezlerinde, çeşitli branşlarda çocuklara eğitim verilecek.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Göresiye / Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada il spor merkezlerinin açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER