Malatyada bazı cadde ve sokakların adı

Malatyada bazı cadde ve sokakların adı değiştirildi


MALATYA (A.A) - Malatyada bazı cadde ve sokakların adı değiştirildi.
     Malatya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Kimliği Projesi hazırlayan belediye, bazı mahallelerin sınırlarının yeniden düzenlenmesi için çalışma yaptı.
     Adres ve Numaralandırmaya İlişkin Yönetmelik kapsamında, sınırları içerisinde bulunan 83 mahalle, 3206 cadde ve sokak için adres ve numaralandırma çalışması yapan belediye, mahalle sınırlarının değişmesi, aynı ismin çok sayıda cadde ve sokakta yer alması, vatandaşların adres bulmakta güçlük çekmeleri gibi nedenlerle yönetmelikte belirtilen adres standardına uymayan 2406 cadde ve sokağın ismini değiştirdi.
     Cadde ve sokaklara yeni isimler verilirken, başta şehitler olmak üzere Niyazi Mısri, Fethi Gemuhluoğlu, Hüseyin Doğan Dede, Kemal Sunal, Ahmet Şentürk gibi Malatyalı bilim, sanat, edebiyat ve siyaset adamlarının isimleri de unutulmadı.
     Cadde ve sokak isimleri düzenleme ve değiştirme çalışması kapsamında Belediye Bilgi İşlem Müdürlüğü ekipleri, yeni tabela tasarım çalışması yaptı. Tabelalar kentin dokusuna, estetiğine, kanun ve mevzuatlara uyacak şekilde hazırlandı.
     Tabela, levha basım ve montaj işlemleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi amblem ve logo çalışmaları tamamlandıktan sonra yapılmaya başlanacak.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada bazı cadde ve sokakların adı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER