Malatyada 250 sığınmacı aileye yardım yapıldı

Malatyada 250 sığınmacı aileye yardım yapıldı


MALATYA (A.A) - Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı, Afganistan, İran, Suriye ve Iraklı 250 sığınmacı aileye yardımda bulundu.
     Malatya Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, yaptığı yazılı açıklamada, Malatyada, ülkelerindeki iç savaş ve karışılıktan kaçan Afganistan, İran, Suriye ve Iraklı 250 sığınmacı ailenin, toplam bin 510 kişinin bulunduğunu belirtti.
     BM Yüksek Komiserliği tarafından Malatyaya gönderilen ve sığınmacı olarak ikamet tezkeresi alan ailelere, Malatya Valiliği SYDV olarak sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama daha rahat bir şekilde dahil olabilmeleri amacıyla çeşitli yardımlar yapıldığını ifade eden Erdinç, sığınmacılara ait 239 aktif yardım dosyası bulunduğunu kaydetti.
     Sığınmacılara ilişkin bugüne kadar çeşitli alanlarda 726 işlem yapıldığını, ailelere 112 bin 642 lira tutarında nakdi yardım, 202 ton kömür yardımı sağlandığını bildiren Erdinç, ayrıca sığınmacılardan 7 aileye tekerlekli sandalye verildiğini belirtti.
     Şartlı Nakit Transferi Yardımları kapsamında, ailelerin okul çağındaki çocuklarına yönelik yaptıkları başvurulara istinaden, 206 öğrenciye eğitim yardımı yapılmasına karar verildiğini ifade eden Erdinç, ayrıca sığınmacıların istihdam edilmeleriyle ilgili de çalışmalar başlatıldığını kaydetti.
     Sığınmacı statüsündeki bu ailelere Malatya Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından da düzenli olarak gıda yardımı yapıldığını belirten Erdinç, sığınmacılar için ek kaynak talep edildiğini ve ilgili kurumlarla toplantılar yapılarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada 250 sığınmacı aileye yardım yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER