Malatyada Ehli Beyt Aşkına Muharrem İlahileri

Malatyada Ehli Beyt Aşkına Muharrem İlahileri konseri düzenlendi


MALATYA (A.A) - Malatyada, Ehli Beyt Aşkına Muharrem İlahileri konseri düzenlendi.
     Malatya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde, belediye ve Tasavvuf Musikisi Yaşatma ve Koruma Derneği (TAMUYAD), muharrem ayı dolayısıyla, Ehli Beyt Aşkına Muharrem İlahileri isimli tasavvuf musikisi konseri düzenledi.
     İzleyenlere aşure de ikram edilen konser öncesinde bir konuşma yapan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kerbelada şehit düşenleri rahmetle andıklarını belirtti.
     AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise Muharrem ayında şehit edilen Hazreti Hüseyin ve diğer Ehli Beyt mensuplarından dolayı bu ayın matem ayına dönüştüğünü söyledi.
     Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kerbela şehitlerini rahmetle anarak, bu tür etkinlikler vesileyle şehitleri daha iyi anlama fırsatı bulduklarını ifade etti.
     Muharrem ayında düzenlenen etkinliklerin Ehli Beytin hayatlarının daha yakından tanınmasına vesile olduğunu kaydeden Çakır, Özellikle Malatyamızda gerçekleştirilen bu etkinlikler, anlamına uygun bir şekilde idrak ediliyor. Biz Ehli Beyt sevgisini gönlümüzde yaşatıyoruz dedi.
     Konuşmalardan sonra konsere geçildi.
     Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği belirtilen konseri yoğun ilgi nedeniyle bir çok vatandaş ayakta izledi.
     Konseri, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, MHP İl Başkanı Arif Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli de izledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyada Ehli Beyt Aşkına Muharrem İlahileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER