Malatyada Başarıya Doğru Projesi hayata geçirilecek

Malatyada Başarıya Doğru Projesi hayata geçirilecek -Proje kapsamında, ortaokul ve liselerde belirli aralıklarla sınavlar yapılacak, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershanelere gidemeyen öğrencilere hazırlık kursları açılacak


MALATYA (A.A) - Malatya Valiliğinin koordinasyonunda hayata geçirilecek Başarıya Doğru Projesi kapsamında ortaokul ve liselerde belirli aralıklarla sınavlar yapılacak, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershanelere gidemeyen öğrencilere hazırlık kursları açılacak.
     Malatya Valisi Vasip Şahin, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonundaki proje tanıtım toplantısında, eğitimle asıl amaçlarının 5-6 yaşında teslim aldıkları çocukları, 18-20 yaşında kendine güvenen, iyi yetişmiş, bilgi ve beceriyle donanmış, topluma ve ailesine faydalı, milli ve manevi değerlerine, ülkesine, toprağına, vatanına ve bayrağına bağlı bireyler haline getirmek olduğunu söyledi. Okul müdürlerine seslenen Şahin, bu hedef doğrultusunda istişareye önem verilmesini istedi.
     Günümüzde bilgi toplumu sürecinin yaşandığını anımsatan Şahin, 4 duvar arasına hapsettiğimizi zannettiğimiz insan, aslında tüm dünyayla iletişim halinde. Dünyadaki bütün iyilikleri de, maalesef bütün kötülükleri de görebiliyor. Bunu parmaklarının ucuyla hallediyor. Dolayısıyla düne göre bugün işimiz daha zor. İnsanı o kötülüklerden alıp, muhafaza edip, iyi yetiştirip, topluma sunmak bugün çok daha zorlaştı. Bu insanlarımızı kötülükten ne kadar uzaklaştırabilirsek, iyiye ne kadar yöneltebilirsek o kadar kendimizi başarılı, mutlu ve müsterih hissedebileceğiz diye konuştu.
     Eğitimin birinci önceliği olduğuna işaret eden Şahin, yetiştirdikleri bireylerin kendini diğer alanlarda kabul ettirebilmek için ölçülebilir, nispi başarıda da kendini ispat etmeleri gerektiğini söyledi. Bu çerçevede üniversiteye hazırlık sınavlarında ve Seviye Belirleme Sınavına (SBS) maddi yetersizlikler nedeniyle hazırlanamayan öğrenciler için kaynaklar oluşturacaklarını dile getiren Şahin, bu öğrenciler için kurs açacaklarını belirtti.
     Vasip Şahin, bu çerçevede İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlıklar, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul müdürlerinin birinci derece rol alacağını kaydetti.
    
     -Aile Öğretmenliği projesi de uygulanacak-
    
     Proje çerçevesinde bir alt proje daha uygulanacağını ifade eden Şahin, Aile Öğretmenliği adlı proje kapsamında öğretmenlerin veli ziyareti yapacağını ve velilerle öğrencisinin durumunu istişare edeceğini söyledi. Öğretmenlerin bu ziyaretlerde ailelerde maddi imkansızlıklar ve çeşitli sorunlar tespit edebileceğini anlatan Şahin, bu sorunların çözümüne de katkı sunulması için çalışılacağını dile getirdi. Şahin, bu projeyle veliyi eğitim sürecine dahil edeceklerini anlattı.
    
     -Öğretmenlerimizde yalnızlık duygusu, motivasyon eksikliği var-
    
     Veliyi oyuna dahil etmek isterken aslında öğretmenleri de ihmal etmemek gerektiğini vurgulayan Şahin, Öğretmenlerimizde büyük bir yalnızlık duygusu, motivasyon eksikliği var. Kendi değerlerinin, kıymetlerinin toplumda yeterince karşılık görmediğini, toplumda öğretmene olan saygının azalmaya başladığını düşünüyorlar. Buna paralel olarak da kendilerinde güven sorunu yaşamaya başladıklarını gördük diye konuştu.
     Okul idarecilerinden öğretmenlere sahip çıkmalarını isteyen Şahin, Bu motivasyon kaybı öğretmenlerimize bilgi tazeleme aşkı da vermiyor. Çok eskimiş metotlarla ve bilgilerle derslere giriyorlar. Öğretmenlerimizi motive edelim. Zaman zaman yeni metotlarla onları buluşturalım dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, Başarıya Doğru Projesi hakkında bir sunum yaptı.
     Proje kapsamında Malatya genelinde SBS, LYS ve YGS gibi sınavlarda başarı oranını artırmanın amaçlandığını belirten Bulut, Çocuklarımızın akademik başarılarını arzulanan bir düzeye çıkarmak için çalışılmış bir proje. Bu projeyi hep birlikte il genelinde uygulayacağız. Ortaokul ve liselerde belirli aralıklarla sınavlar yapılacak. Maddi imkansızlıklar nedeniyle dershanelere gidemeyen öğrencilere SBS, YGS ve LYS hazırlık kursları açacağız. Böylece öğrencilerimize fırsat eşitliği imkanı sağlanacak ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyada Başarıya Doğru Projesi hayata geçirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER