Mahalle sakinlerinden AVMye karşı develi eylem

Mahalle sakinlerinden AVMye karşı develi eylem -Antalyada mahallesindeki eski tekel binasının ticari alan olarak gösterilmesine tepki gösteren ve kentte yaptığı eylemler nedeniyle eylemci muhtar olarak bilinen mahalle muh


ANTALYA (A.A) - Antalyada mahallesindeki eski tekel binasının ticari alan olarak gösterilmesine tepki gösteren ve kentte yaptığı eylemler nedeniyle eylemci muhtar olarak bilinen mahalle muhtarı Mehmet Öztürk, mahalle sakinleri ile develi eylem yaptı.
     Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi muhtarı Mehmet Öztürk, ticari alan ilan edilen Adnan Menderes Bulvarındaki eski tekel binasının kaymakamlık binası yapılması gerektiğini belirterek, eylem yaptı. Deve güreşlerinde kullanılan 3 deve kiralayan Öztürk, develerle kent merkezinde dolaştı.
     Vatandaşların şaşkın bakışları arasında eski tekel binasının önüne gelen Öztürk, burada yaptığı açıklamada, bölgeye yapılacak bir AVMnin mahallenin trafiğini artıracağını, küçük esnafı bitireceğini ileri sürdü.
     Muratpaşa Kaymakamlığı hizmet binasının oldukça küçük olduğunu ifade eden Öztürk, Bu arazi ve bina kaymakamlık binası için çok uygun. Bugün Çanakkale Zaferinin kazanıldığı gün. Çanakkale Zaferini develerle, katırlarla kazandık. AVM yapımına karşı develerle zafer kazanmak için yola çıktık. Develer, kendilerine yapılan bir kötülüğü 30 yıl geçse de unutmaz. Biz de yapılan kötülüğü yıllar geçse bile unutmayız. Bu nedenle deveyi seçtik dedi.
     Buraya AVM değil Muratpaşa Kaymakamlığı istiyoruz yazılı pankart açan Öztürk ve mahalle sakinleri, açıklamasının ardından develerle mahallede bulunan halk pazarına gitti. Pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlar, eylemci muhtar ve mahalle sakinlerine alkışlarla destek verdi.
     Öztürk ve mahalle sakinleri, daha sonra eylemlerini sonlandırdı.
     Antalyada eylemci muhtar unvanıyla bilinen Etiler Mahallesi muhtarı Mehmet Öztürk, daha önce şiddetli yağışlarda mahallesinde su baskınları olması nedeniyle bir bota binerek sokaklarda olta ile balık tutmaya çalışmıştı. Öztürk, mahallesindeki üst geçidin yürüyen merdiveninin çalışmaması nedeniyle de eşekli, keçili, imamlı, cansız mankenli eylemler yapmıştı.
     Öztürkün eylemleri sonuç vermiş, yürüyen merdiven Antalya Büyükşehir Belediyesince tamir ettirilmişti. Merdivenin açılışına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Öztürke eşek maketi hediye etmişti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Mahalle sakinlerinden AVMye karşı develi eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER